sourze.se
Artikelbild

Student får barn och 60 kronor om dan

Sverige uppmuntrar gravida studenter till abort.

I juli 1999 misstänkte jag att jag var gravid och genomförde därefter ett graviditetstest, jag var 19 år och hade precis kommit in på en folkhögskola till hösten. Testet visade att jag var gravid.

Idag är jag 20 år och går andra terminen på folkhögskolan, min mage är betydligt större och jag kan känna rejäla sparkar från min insida. Jag finansierar mina utgifter med hjälp utav CSN, ifall jag vill ta ut föräldrapenning får jag 60 kronor om dagen! Jag undrar om det är ett skämt, nej detta är verkligheten. Det är nästan så att man vill gömma magen för omvärlden för att man hör röster som viskar skyll dig själv du kunde ju gjort abort.

Det är väl inte så förbannat konstigt ifall det föds färre barn i Sverige när alla vill göra egen karriär först och säkra sin ekonomiska framtid. Det är väl i och för sig förståndigt, men vi som råkade bli med barn och välkomnar det nya livet inom oss? Är jag en önskad del av samhället? Nej, det är ju ganska uppenbart att så inte är fallet.

Som tur är så är jag ej ensam om att få ett barn, den blivande arbetande fadern kommer att ta ut föräldrapenning som då grundar sig på hans nuvarande lön. Så jag slipper besöka socialen. Jag kanske har missat något, det kanske finns skäl till varför jag bara har rätt till 60 kronor om dagen i föräldrapenning?

Vem kan svara mig och försvara den löjliga ersättningen?


Om författaren

Författare:
Jenny Strandqvist

Om artikeln

Publicerad: 16 jan 2001 17:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: