sourze.se

Peugeot rostar alltid

Om konsten att vårda sitt rykte på marknaden.

Är det någon som minns en före detta vit peugeot stationsvagn som stod parkerad på Norr Mälarstrand under slutet av 70-talet, eller om det var i början av 80-talet?

Den var helt upprostad och ägaren höll ihop bilen med hjälp av Rock nroll-tape. Men istället för att skrota eländet, ställde han den på Norr Mälarstrands parkering och satte en stor skylt på taket: Peugeot rostar alltid.

Jag minns den bilen med all tydlighet, och den är nog själva grunden till att jag aldrig själv velat köpa en Peugeot.

Det mest märkliga med det hela är nog ändå att Peugeot lät ägaren hållas. Istället för att snabbt köpa in bilen eller godta ägaren krav, om det nu fanns några sådana.

Den stod där under många år, och skicket blev inte bättre. Tvärtom - mot slutet var hålen fler än de hela bitarna av karossplåten.

Och tänk - här sitter nu jag 20 år senare och minns denna eländiga bil, och undrar lite vad upprinnelsen till denna aktion var?

Någonstans är det ju oerhört intressant, att även om jag tänker så att det knakar så kan inte för mitt liv minnas någon Peugeot-annonsering, men jag minns just denna bil.

Poängen med den här lilla historien är sedelärande som det mycket riktigt heter. Ett enda litet misstag kan kosta mer än summan av all världens reklamkampanjer när du bygger ditt varumärke.

Det är ungefär som hur du vårdar ditt eget rykte som människa. En gång förbrukat, oerhört svårt att reparera.


Om författaren

Författare:
Thomas Eriksson

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2001 17:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: