Välfärdens ned montering

Inlägg #1: Postat: 2011-02-28 18:12:00
Fredrik Hansson
Hur kan det komma sig att Sverige inte längre har råd med en ordentlig sjukvård åt alla eller ett rättsväsende värt namnet eller vad värre är en räddningstjänst som håller på att sakta men säkert försvinna.
Här kan folk dö hemma och ligga där tills likmasken börjar hälsa på.
Här kan folk gå utan jobb i år utan att någon lyfter ett finger till hjälp.

Var är vi på väg?
Om någon kan svara på de så vore jag tacksam.
Inlägg #2: Postat: 2011-03-01 03:03:00
Aguirre
Vi är på väg in i marknadsekonomins mörker där allt blivit en vara och människovärde mäts i kronor och långsiktigheten är en valperiod..maktlöshetskänslor,passivisering och främlingskap gör att vi inte orkar bry oss..eller finner anledning att bry oss..och konsumtion och ytligheter befäster dessa känslor.Här blir man en vinnare om man skiter i folk och eftersträvar "framgång" och en looser om man bryr sig om andra, eller ännu värre engagerar sig för förbättring..då blir man kallad drömmare,orealistisk,idiot eller foliehatt m.m.Man kan gå med i Lions eller liknande och känna sig lite bättre i samvetet...det är accepterat..är du under 20 får du nästan göra vad som helst..för de vuxna vet att "det går över"...men annars är allt tjosanhejsan och toppen ...tänk positivt och framförallt gå till jobbet om du har nåt.
Inlägg #3: Postat: 2011-03-01 09:25:00
Dag Nilsson
Förakt för svaghet kommer ur rädsla för barn - mycket små barn. Ett spädbarn är en paradox såtillvida att vi då var maximalt närvarande, öppna och seende. Och därmed var vi själva visheten, ett med Livet och i samklang med en dimension bortom den materiella. Samtidigt var vi - och här kommer paradoxen - fullständigt hjälplösa fysiskt sett. Den värld vi föddes in i orkar inte ta emot allseende barn. Därför - för att kunna bli emottaget i världen - måste barnet förneka och ta avstånd från sig självt. Makten, som från början representeras av föräldrarna, tvingar barnet att bli en lögnare för sin egen överlevnads skull. Detta gör föräldrar oftast i bästa välmening. --- Förakt för svaghet är egentligen rädsla som förvandlats till förakt. De styrande i Sverige är mycket rädda människor med stort behov att försätta andra i sin inre rädsla. De lyder samma psykologi som mobbare. Och deras beteende kan sammanfattas som ondska. --- Detta är urgrunden till makt och förtryck. I praktiken är varianterna oändliga. Varje gång ett litet barn tvingas överge sin inre sanning i anpassningens namn, så tappar det styrka som ersätts med rädsla. Styrkan vill återfå men man vill slippa rädslan. Detta är omöjligt i ett enskilt psyke. Men om man kan få en annan att uppleva rädslan så återfår man skenbart styrkan. Därför är de så kallade starka människorna - den självutnämna eliten - beroende av att försätta andra människor i svaghet/rädsla. --- Här är orsaken till vad som nu sker i Sverige.
Inlägg #4: Postat: 2011-03-01 10:46:00
Jocke S-43
3 Jag kan instämma på en punkt. Dominerande människor ges ofta status, "de är starka" och värda att följa. Men det är snarast och oftast människor som har BEHOV av att dominera över andra människor, för att själva känna sig trygga. Ett beroende således, en svaghet. Sedan finns det förstås även mänsklig övertygelse, när man iáf tycker sig ha insett något väsentligt, som man bara måste få ut.
Och kanske då även ibland går till överdrifter och dominerar.
Laddar...