Inlägg #1: Postat: 2002-09-11 23:30:00
|
Lennart |
Ofta - ofta lade senorna sig runt knivarna i maskinen. Omständigt jobbigt att lossna och rengöra. Plötsligt lämnad ensam upptäcktes att det låg 4 nästan meterlånga köttstycken på bordet i styckboden.
Tjocka i början för att avtunnas nedåt.
Lyfte en och smala ändan ner i maskinen. Ett slurk och halva bunken var full med mörkt rött kött. Skojigt - nu får Du beröm för flit tyckte gossen och malde ner alla oxfileerna som i krigstid var guld värda.
Upplösningen vill jag glömma.
Ha det Ste
|
|
Inlägg #2: Postat: 2002-09-12 09:27:00
|
sten |
Ställde 1oo l consomme på golv i stället för på galler som surnade. Skäll i 3 dar.En smörgåsnisse som norpade från ett fat fick ett finger avslaget. En wienerschnitzel fick inte väga mer än 85 gr. "Panera en gång till" sa köksmästaren på 40-talet om vikten inte räckte till
|
|
Inlägg #3: Postat: 2002-09-12 09:28:00
|
sten |
Lennart, vilka lock vi har lyft på. Historier, minnen och erfarenheter bubblar upp!
|
|