sourze.se

Sourze 20 år!

Idag är det tjugo år sedan Sourze lanserades på nätet. Jo, sajten finns kvar, men lever en lite försiktig tillvaro. Men, vem vet, rätt vad det är kanske Sourze vaknar till liv på riktigt igen.

Det var den åttonde januari 2001 som vi släppte ut sajten. Processen hade faktiskt gått ganska fort, när jag tänker efter. Mindre än ett år efter att jag en söndagsmorgon i februari 2000 testade om domännamnet Sourze fanns tillgängligt, var vi nu ett fullfjädrat företag med en egen specialbyggd sajt och 4-5 anställda, inklusive chefredaktören och tänkta frontfiguren Belinda Olsson. Belinda hade även introducerat några vänner för oss, som hon tyckte borde ingå i redaktionen, Linda Belanner, Ali Fegan och Ana Udovic. Jag minns inte säkert, men jag tror att alla de redan var på tåget den 8 januari 2001, på lanseringsdagen. 

Men lanseringen hade inte varit möjlig om inte några andra saker hade hänt cirka nio månader tidigare. Det var tack vare bland andra Rutger Vannerus, Kjell Spångberg, Sven Rasmusson och Thomas Eriksson som projektet över huvud taget kom igång. Grattis till oss alla att sajten i alla fall ännu lever!


Om författaren

Författare:
Carl Olof Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 08 jan 2021 14:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: