sourze.se
Artikelbild
Fler bilder
Artikelbild
Artikelbild
Artikelbild

Skönt för både kropp och själ

Med vintern snart knackandes på dörren och mörkret redan gjort sitt intåg behöver både kropp och själ lite uppmuntran. Dels med hjälp av god litteratur men också med god hudvård för att man också inte bara ska känna sig bättre utan också se bättre ut. Sommarens intensiva solande har inneburit att ansiktet fått sina törnar och behöver därför få lite trevlig omvårdnad för att fixa till skavankerna och se fräschare ut.


Bananarama. Really saying something

Sara Dallin/Karen Woodward. Hutchinson. (på engelska)

Det finns inget bättre än att läsa pop- och rockgruppers memoarer om de också är skrivna av huvudpersonerna själva, spökläsare har aldrig varit något för mig. Brittiska popgruppen Bananarama som bildades i början av 1980-talet och har fram till idag hållit på i hela 40 år. Gruppen har mängder av hits, som Venus, I heard a rumour och Really saying something och har haft en karriär många band bara kan drömma om. I boken berättar duons nuvarande medlemmar Sara Dallin och Karen Woodward i kronologisk ordning om deras liv, vilket få av oss vanliga döda kan mäta sig med. De gör det med en sprudlande härlig brittisk humor och autenticitet som gör bokens nästan 300 sidor lättlästa. Boken innehåller även mängder med fotografier i både svart/vitt och färg, många av dem tidigare aldrig publicerade. Sara och Karen berättar om kändisar de mött, bla deras lite lustiga möte med Robert De Niro, den amerikanska skådisen, som fick ge sitt namn år låten Robert De Niro’s waiting samt öppenhjärtigt om deras vänskap med numera avlidna sångaren George Michael m.fl. Vi får även följa deras stapplande steg när de debuterade på 1980-talet fram till idag. Deras internationella genombrott tillsammans med Siobhan Fahey, som sedan lämnade gruppen 1988, kom 1986 då de släppte covern Venus i ny tappning av demonproducenterna Stock/Aitken/Waterman, som de sedan under flera år samarbetade med, tills producenterna kastade in handduken. De lyckades som några av få artister kunde under SAW:s direktion, skriva låtar tillsammans med dem, något som nästan bara Kylie och Dead or Alive lyckats med, och är den tid jag personligen gillar allra bäst. De skriver också om den sexism som under lång tid genomsyrat musikindustrin, där de ofta sågs som bimbos när de i själva verket skrev sina egna låtar och styrde sin egen karriär. Boken är ett spännande stycke musikhistoria från tjejgruppen som enligt Guiness Book of Records haft allra flest hits på listorna världen runt och rekommenderas varmt med ett glas vin eller två.


Låt mig bara vara din 

Peter Sundberg. Visto förlag

Bra "komma ut"-historier, alltså som handlar om killar och tjejer som kommer ut som homosexuella, finns det konstigt nog inte så många av på marknaden. Inte sedan Hans Olsson skrev sin kultförklarade bok ”Spelar roll” för drygt tjugo år sedan har det kommit ut några romaner som skildrat en "komma ut"-berättelse med trovärdighet. Debuterande Peter Sundberg, bördig från Piteå och sedan länge programledare på Sveriges Radio, har nyligen släppt sin debut ”Låt mig bara vara din”, som är en "komma ut"-historia som tar sin avstamp i en av de mest heterosexuella manliga bastionerna, nämligen ishockeyn. Berättelsen handlar om hockeyproffset Adam, som till synes har allt: är NHL-stjärna, har flickvän och stilig våning på Manhattan, men han känner att han inte är ärlig, framförallt mot sig själv, om vad han känner och vem han egentligen är. Jag tycker att ämnet är relevant men författaren sumpar tillfället att göra något bra av detta, tyvärr. Jag har svårt och förstå och hänga med i hattandet mellan olika miljöer och tycker att författarens språk är uppstyltat och hänger inte ihop, utan det är en radda av klyschor som staplas på varandra bara för att det låter bra eller är korrekt, detta sammantaget gör att boken blir tradig att följa. Kärlekshistorien mellan Adam och Max, som historien ska handla om, är vidare heller inte speciellt engagerande.


The Grey

Men’s skincare. Specifikt utvecklat premiummärke för den manliga huden.

Nederländska hudvårdsmärket The Grey är en komplett hudvårdsserie med totalt sex olika produkter som alla är specialanpassade för den manliga huden. Märket är prisbelönt och säljs på fina outlets som bland annat Gallerie Lafayett. Märket finns också redan i Sverige och går att beställa på www.cowparfymeri.se. Märket är utvecklat av inköparen Gregor som fått smeknamnet Grey av sina vänner. Han tröttnade på att leta efter hudvård specifikt för män som var lätt att ta med sig under affärsresor och tog sedan steget fullt ut och tog fram denna serie som innehåller sex hudvårdande produkter. Produkterna är fulla av anti-oxidanter och ingredienser som hjälper huden att förbli fräsch och återfuktad, för med åren så åldras huden och det gäller att jobba med förebyggande produkter. Jag har använt dessa produkter som består av: rengöringsgelé, face skrubb, två olika krämer, serum och så kallade exfoliating toning pads som är pads indränkta i en speciell vätska som samtidigt som det exfolierar huden även ser till att lugna ned den. Jag har numera fastnat för detta märke, vars produkter haft avsedd effekt men som också är dryga att använda och inte alls komplicerade, man känner att man är i Grey’s händer och att man inte behöver göra så mycket mer än att i övrigt leva ett aktivt och hälsosamt liv, för det får man inte glömma, tar man inte hand om sig själv, så kan inga krämer i världen hjälpa.


Tata Harper

Högpresterande och högkvalitativ biodynamisk hudvård för både män och kvinnor.


Många hudvårdsmärken innehåller ofta olika tillsatser som kan irritera huden och till och med ge motsatt verkan. Amerikanska Tata Harpers produkter är 100% fria från GMO, gifter, fillers, färgtillsatser, parfymer eller syntetiska kemikalier. Istället fokuserar märket på det naturen erbjuder i form av potenta ingredienser som verkligen levererar. Som palett har märket mer än 300 olika råvaror att väja mellan och kombinera för att uppnå maximal effekt utan irritation. Märket utlovar att deras produkter är för dem som bara förväntar sig det allra bästa och som vill ha de bästa resultaten, det må låta som en klyscha, men stämmer faktiskt i praktiken. Jag testade sex av märkets mest populära produkter; Clarifying mask, Reprative Moisturizer, Resurfacing Serum samt de tre från märkets Elixir Vitae serie: Eye Serum, Brightening serum samt Ultimate Wrinkle Solution. Jag är nöjd med resultatet från alla produkterna. Masken rengör utmärkt utan att irritera eller torka ut och lyckas tack vare en perfekt dos av såväl AHA- som BHA-syror. Används en gång i veckan och öppnar upp hudens porer för efterföljande hudvård. Denna eftervård var både en dos av det effektiva serumet som mjukgör och polerar hudytan utan att skada den och den ljuvliga mjukgöraren: Reparative Moisturizern som återställer huden och bibehåller den viktiga fuktbalansen. Efter det jag hade vant mig vid de initiala tre produkterna så introducerade jag Elixirseriens produkter till min hudvårdsrutin: Eye serum, Wrinkle solution och brighetning serumet. Jag har under många år brottats med påsar under ögonen som i grunden är genetiskt men aldrig hittat något som funkar, tills jag testade Harpers Vitae ögonserum, som magiskt redan efter någon vecka lyckades ta bort dessa men även strama åt ögonområdet som nästan skapade en ”botox”-liknande effekt. Sommar, sol och bad kan, om man inte skyddar sig, ge skador i form av pigmentfläckar som inte går bort. Jag hade syndat och trodde inte att de jag fått skulle gå bort med hjälp av lite serum, men produkten hade avsedd effekt och jag är mycket nöjd. Det som dock är viktigt att tänka på är att alltid skydda huden med en solskyddsfaktor för annars finns risken där för att dessa fläckar återkommer. Produkternas bonus är att de är snyggt förpackade och mycket dryga. Produkterna finns att köpa på NK i Stockholm eller på nätet.
 


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 12 nov 2020 12:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: