sourze.se
Artikelbild
Fler bilder
Artikelbild
Artikelbild

Hazzell Dean, Kim Wilde och Dollar...

Skivrecensioner Februari 2020

Hazell Dean. Heart First. Deluxe Edition. 2CD
Cherry Red Records/Cherry Pop


Musikstilens Hi-NRG okrönta drottning Hazell Deans debutplatta från 1984 Heart First, har nu återutgivits som en Deluxe-utgåva med 2 CD:s där antalet bonusspår utökats med fler mixar och även låtar som tidigare ej varit släppta på CD. Dean, som otroligt nog börjar närma sig 70 årsstrecket, gör fortfarande club-gig på gayklubbar hemlandet Storbritannien, där hon har en lojal fan-bas. Albumet har reviderats och moderniserats på så sätt att ljudet har remastrats, vilket skapat en uppdaterad och fin ljudbild. Albumet inkluderar även en ny, unik version från i år av ”Heart First” som remixats av Matt Pop. Förutom singellåtarna ”Whatever I do (Wherever I Go) – som var Stock/Aitken/Watermans första hit 1984 – ”Back in My Arms” samt ”No Fool” är även ”Searchin” – Deans första hit från 1983 – inkluderat i flera versioner men också rariteterna ”Stay in My Life”, ”Young Boy in the City” samt ”Take me Home”. Av de många mixarna är jag speciellt förtjust i Barbra Streisand-covern ”Evergreen” och ”No Fool”-mixarna. Plattan är ett måste för varje fan av Hazell Dean men även fans av Stock/Aitken/Watermans musik, som fortfarande vinner nya fans.

Kim Wilde.
Kim Wilde. Select. Catch as catch can.
Cherry Pop


Cherry Pop har nyligen släppt Kim Wildes tre första plattor som expanded 2 CD + DVD set samt vinyl-set. Skivbolaget har tagit sig an uppgiften på allvar och bland annat sett till att insticksfotografierna är som originalen samt inkluderat nyskrivna texter i insticksfodralen. Kims stora hits som ”Kids in America”, ”Cambodia”, och ”View from the bridge”, för att nämna några, finns på de tre plattorna som hon släppte i början av 1980-talet. Dessa CD:s är fullmatade med bonusspår och alternativa tagningar och även sköna nya mixar i 80-tals tappning.

Dollar: Ultimate Dollar, 6CD/1DVD Remastered Boxset

Cherry Pop gav nyligen ut dels en 2CD Greatest hits med duon Dollar och har nu släppt en ultimate box med hela 6 CD:s och en DVD med videos och gamla TV framträdanden. Boxen har tagits fram i samarbete med Thereza Bazar, som tillsammans med sin sångpartner David Van Day i den tjocka boken bland annat kommenterar låt för låt och involverade producenter och låtskrivare. Ett måste för varje Dollar fan. 


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 17 feb 2020 19:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: