sourze.se

I have a dream!

Som vanligt har jag, trots normal tillvaro och ordnad ekonomi, högtflygande planer när det gäller mina drömmar. Det gör inte så mycket om de skulle omkullkasta hela min tillvaro, om drömmarna slog in, utan jag är beredd på det, om det skulle hända.

Min senaste dröm och hopp om densamma är att kunna ta emot åtta stycken barn under tio år, kanske de där omskrivna IS-barnen som skulle hämtas, vad vet jag. Det enda jag vet är att alla barn är fantastiska och borde få en möjlighet att utveckla sina drömmar. Hur som helst är min tanke att jag skulle köpa ett ställe för det här endamålet, ett hus som jag har hittat, som kostar 6,9 miljoner kronor, och så behöver jag ungefär 10 miljoner kronor till för att kunna driva stället med åtta barn boende - och åtta pensionärer. Pensionärerna skulle alltså inte vilja bo på ett traditionellt ålderdomshem, utan här, där de skulle bo med och vara tillsmamans med dessa barn, när de inte är i skolan, så att de gamla fantastiska människorna, med sin livserfarenhet, kunde utveckla en förståelse för dessa familjelösa barn från gud vet vilka länder, och barnen skulle växa upp med en stor kärlek och respekt för äldre människor som dessa. Tro mig, jag har erfarenhet av att komma till Sverige och inte förstå ett enda ord och det finns vissa saker som hjälper väldigt mycket för att få fart på viljan av att bli förstådd. Det här huset, som jag har hittat, innefattar fantastiska trädgårdar och odlingsmöjligheter och vintertid finns det en inomhusbassäng där de äldre kunde hjälpa till att lära de unga att simma. Nåja, då har jag i korthet presenterat idén utan att gå in på alla problem som skulle kunna uppstå, vilket jag givetvis tagit hänsyn till i min fantastiska plan, som ju handlar om integration, ett ord som kommer att användas mycket både nu och i framtiden här i Sverige.

Jag har i korthet presenterat min idé för Stefan Löfvén, men tyvärr inte fått något svar. Jag har presenterat den för EU, men tyvärr inte fått något gehör där heller. Nu senast presenterade jag idén för en väldigt förmögen herre i Dubai, men än så länge vet jag inte mer där heller.

Nu kan ni säkert tycka, liksom min fru ofta gör, att jag är tokig, men det kan jag med gott samvete säga att så är inte fallet då jag med ganska goda resultat jobbar som lärare i högstadiet i Malmö, vilket ni säkert kan förstå inte är någon enkel sak, men som min fru sa häromdagen: "Du vill köpa ett ställe för 6,9 miljoner kronor när du inte ens har 0,9 miljoner". Och visst har hon en poäng där, men återigen så är det bara pengar och jag har sett med egna ögon hur miljoner spenderas på HVB hem och annat som ni inte ens skulle tro var sant om jag skrev om det. Jag vet vilka fantastiska förmågor våra barn har och jag vet, efter mycket erfarenhet, att gamla människor som känner sig ensamma och mindre behövda, skulle kunna göra underverk med sin livserfarenhet och sina goda hjärtan, men som sagt, det är fortfarande bara en dröm och även om den inte går i uppfyllelse så har jag den och vårdar den ömt. Skulle det vara så att min Dubai-krok får napp så, tro mig, jag hinner inte ens packa innan jag och min fru är på väg. Man lever bara en gång och då gäller det att ha drömmar och den här drömmen skulle kunna göra livet fantastiskt för sexton andra människor. Så, ni alla därute, dröm vidare var ni än står, det får man göra så mycket man vill och innan ni vet ordet av kanske det man önskar blir verkligehet! 


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2020 17:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: