sourze.se

Flykten från S

Överallt läser jag och hör hur man försöker förstå flykten från Socialdemokraterna. Det är ju inte konstigt alls. Ett lands styre bedöms ju efter hur man tar hand om sina gamla och sjuka.

Frågan är inte svår alls, de gamla är så fattiga att ensamstående gamla måste flytta hem till sina barn för att klara ekonomin samtidigt som regeringen i form av Strandhäll slår ifrån sig när det gäller Försäkringskassans beteende mot de sjuka, som t o m tar livet av sig när de fråntas sina inkomster helt plötsligt. Vart tusan tog Socialdemokratin vägen? Om man hade velat få sin befolkning friskare som metod att minska sjuktalen så hade jag förstått att det var S som låg bakom, men att frigöra pengar genom att neka redan sjuka människor sin enda inkomst, det låter mer som något som kommer från en tyrann.

Familjer får gå från hus och hem för att klara ekonomin när FK kräver förtydligande på läkarutlåtande vilket fördröjer, om inte förnekar, en vidare sjukskrivning. Man låter kreti o pleti bedömma läkares utlåtande, som studerat i många år för att kunna bedöma detta. Hur tusan tänker ni?!

Ni låter en myndighet som betalas av våra pengar för att vi ska kunna vara sjuka när det behövs raljera hur som helst. Det är ni som är i sista hand ansvariga när det blir icke rättsäkert, så är det bara, varför tror ni att ni blev valda överhuvudtaget?

Jag träffade en amerikan som varit här några år. Han sa att när han kom hit verkade det som om hela befolkningen var medelklass och att alla hade det bra, att det inte fanns människor som behövde ha tre jobb och knappt få ihop det som i USA, men inte nu längre. Nej, Löfven, du har spottat på de som dog i Ådalen och hela den historia du skulle försvara och fortleda, aldrig någonsin har S varit så illa omtyckta av befolkningen, för tro mig Stefan, förr eller senare blir alla sjuka. Jag träffade en kvinnlig bekant häromdagen, som efter en stor stroke och återhämtande samt jobbande, fått liknande känning, men hon vågar inte söka läkare då skulle familjens enda inkomst försvinna. Hon riskerar m a o sitt liv för att inte råka ut för FK och tro mig hon är ingen höginkomsttagere utan en helt vanlig ensamståendse morsa.

Flykten från S har inget med andra stora frågor som flyktingpolitik och annat att göra. Du började med en befolkning som var beredda på så stora förändringar, men slutar med ett utarmat folk som endast står som frågetecken inför valet: vad tusan ska jag välja? Och svaret blir tyvärr skrämmande, precis som i USA när de fick välja mellan pest eller kolera. Nu är vi på samma ställe och som tur är slipper jag i alla fall välja då jag är Canadensisk medborgare. Stefan gör om och gör rätt, ta tag i problemet Försäkringskassan nu innan valet om du så måste lägga ner skiten, för man är inte mer värd för att man jobbar med högre lön. Situationen nu påminner mycket om tiden före andra världskriget i Tyskland, då sjuka och gamla inte ansågs vara till någon nytta. 

Jag läser dagligen om assistans och dess problem, om familjer som kämpar för att kunna ta hand om sina sjuka barn och samtidigt jobba. Jag minns en tid då S stod för att man kunde jobba och tänka framtid istället för att bara hoppas att lönen skulle räcka månaden ut. 

Jag tror det är för sent, Stefan, du hinner inte vända skeppet nu utan kan i lugn och ro sitta tillbaka och åse hur du förstört allt vad alla S-anhängarer byggt upp underr så många år. Fy fan, kan jag bara säga och förnya mitt pass i väntan på valet.

Usch!


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 30 maj 2018 17:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: