sourze.se
Artikelbild

Casumo blev uppmärksammad om sitt SMS-spam

Att företag börjar använda sig av andra kanaler för att nå ut till potentiella kunder har blivit alltmer tydligt. Något som media uppmärksammade nyligen var att Casumo skickade ut SMS spam och uppmanade folk att säga upp sig från sina arbeten för att vinna på spel istället.

För ett par veckor sedan uppmärksammades det att Casumo hade skickat ut sms-spam till folk i Sverige där man uppmanade folk att säga upp sig från sina jobb och spela istället. Den här trenden har blivit allt tydlgiare och fler och fler företag använder sig av sms för att skicka reklam. Allt från restauranger, nattklubbar och e-handlare har börjat använda den här tjänsten mer och mer i form av marknadsföring. Frågan man kan ställa sig dock är, är svensken mogen för den här typen av reklam i den kanalen? Förknippar man verkligen sms med reklam?

Casumo oskyldiga i sms spammet

I Casumos fall visades det sig dock vara ett tredjepartsverktyg som låg bakom smsen. Etrender som granskar företag och tjänster på nätet uppmärksammade att Casumo hade skickat ut sms spam och det visade sig att Casumo inte låg bakom det. Vem som låg bakom utskicket kom aldrig fram och frågan är som många säkert ställer sig om det egentligen bara var ett PR-trick från Casumo eller om det faktiskt var ett tredjepartsverktyg som låg bakom detta.


Blir andra företag avskräckta nu?

Kan det vara så att andra företag som har funderat på att använda sms som en kanal för marknadsföring nu börjar fundera på om det är värt risken? Casumo fick mycket negativ publicitet i media kring detta eftersom många tyckte att budskapet var oseriöst och inte speciellt roligt. En hårfin gräns många marknadsförare måste vara medvetna om och gränsen på sms är nog betydligt lägre än vad den är i andra kanaler.


Skydda sig mot sms spam

Att skydda sig mot sms spam är inte helt enkelt och det kan räcka med att du har handlat hos en butik eller en tjänst och du finns med på deras sms-lista för utskick. Det brukar oftast fungera att avregistrera sig från dessa sms men om fler och fler företag börjar med den här typen av marknadsföring blir det tilslut svår att skydda sig helt. Då blir det lite som nyhetsbrevsmarknadsföring har blivit, svårt att avanmäla sig från alla nyhetsbrev och tiillslut väljer man bara att ta bort dom istället för att avregistrera sig. Det bästa sättet är nog verkligen att läsa avtal när man köper tjänster eller produkter på nätet. För att få göra den här typen av utskick krävs det att man har godkänt att företaget får skicka ut sms med reklam.

Jag tror att det här är egentligen bara början av en ny typ av marknadsföring som vi kommer att få se mer av framöver. Företag kommer försöka nå ut i andra kanaler som dessutom inte kostar speciellt mycket. Det handlar om att träffa rätt kunder direkt och då tror många företag att den här typen av kanaler är rätt.


Om författaren

Författare:
Frida Elmander

Om artikeln

Publicerad: 19 okt 2016 17:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: