sourze.se

Tack Kjell Alinge!

Poeten säger farväl till en av våra största radioprofiler...

Tack för allt Kjell!

Du kommer alltid att finnas kvar. Dina orddanser och din musikaliska mångfald öppnade kulturens armerade, skitförnäma portar på vid gavel om och om igen. Hela tiden seglande på Sargassohavet med Kapten Janssons mössa, flygande i en kräkande helikopter och tjatande med Indira och Åke Gandhi i telefonen så att man tjöt av skratt. Eldorado drömde jag om redan som barn men hade aldrig någonsin kommit dit utan dig. Ditt Eldorado de jävlarna tog ifrån dig.

Jag ska lyssna noga i etern framöver och jag vet att du aldrig kommer att hålla käft, för vi hade så många oändliga pratstunder av obegriplig natur. Jag kommer att sakna dem väldigt mycket och ser fram emot nästa avsnitt av himlens egen musikfest på sängkanten, på Herrens eget kulturfunk från de befriade områdena. Jag hoppas du ringer en dag så jag får vara med i radioprogrammet "Ringådum" en enda gång. Då skulle jag bli väldigt glad.

Det är med tungt hjärta jag knäpper av radion idag och gräver i vinylsamlingen efter något du spelade en gång. King Crimson kanske, The Kinks...eller Carola, för du fick med allt och mycket mera som ingen annan ens kände till eller ville höra. Men det gav du fan i. Du häcklade och introducerade. Du malde på, envisades och gäckade som ingen annan kunnat sen dess och du har alltid varit en av mina största inspirationskällor.

Poeten vore intet utan dig.

Vila i frid Kjell.


Om författaren

Författare:
Solsken

Om artikeln

Publicerad: 19 jan 2016 15:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: