sourze.se
Artikelbild

X-Trafik föder döden i Nordanstig

Den nya busslinjen genom Nordanstig kallas för en satsning, men sanningen är den att det är en förskönad osanning. En verklighet som sopas under mattan och som inte visas i verklighetens ljus, det är indragna hållplatser och nedskärningar! X-Trafik föder döden i vår byggd.

Den 13 december, på självaste Lucia, försvinner många hållplatser längst E4an, mellan Hudiksvall och Sundsvall. Så vi som pendlar till Sundsvall, kommer bli totalt strandsatta, då många precis som jag inte har bil, och inte har körkort. Dessutom, de som har bil, men som väljer att åka buss, tvingar X-Trafik att ta bilen i stället. En av hållplatserna som kommer tas bort är min, ”Tjärnviksvägen”, och det är döden för mig. Jag går just nu en utbildning till Kock i Sundsvall och den kommer att vara över ett år. Jag åker på morgonen, kommer hem på kvällen. Närmaste hållplats är 6-7 km bort. Det anser de tydligen är ett skäligt avstånd att gå? Jag är inte den enda som påverkas av dessa ogenomtänkta idiotiska påhitt som några kostymnissar på ett kontor har kommit på. Ni får ursäkta språket alla kära läsare, men inga bättre ord finns att tillgå för att symbolisera den oreda och problematik som X-Trafik har orsakat.

Bussen mellan Hudik och Sundsvall, ska bli snabbuss. En buss mellan Hudik och Gnarp kommer att sättas in. Men tiderna är dåliga, och allt för många tider matchar inte Sundsvalls buss. Dessutom i mitt fall så går Hudik-Gnarp bussen upp till min hållplats alla gånger. Tre gånger om dagen,. Och de är sådana konstiga tider så den går inte kombinera.
KR Trafik kan inte ha tänkt igenom detta ordentlige, för har de gjort det, då är det ännu mer anmärkningsvärt hur de har lyckats att trolla ihop såda här dåliga idéer.

Det enda som X-Trafik har tänkt på med dessa nya dragningar, är resenärer som bor i större orter. Som Gävle och Hudiksvall och Söderhamn. Oss här emellan struntar de blankt i. Hur vi ska kunna ta oss till jobb, och utbildningar verkar de verkligen ge fan i. Det är uppenbarligen inte deras ansvar anser de.

Det är anmärkningsvärt är att jag har stött på några få människor som uppger ena anledningen efter den andra att inte bry sig. Exempelvis att de inte har tid, det är inget ide. Varför ska jag, de påverkar ju inte mig o.s.v. Men oavsett vad ens orsak är till att man inte kan lägga ner på att slåss för att förhindra indragningar så kommer en nedskärning drabba alla, oavsett om man åker buss eller inte. Får makthavare dra in saker och ting bara för att de lever i en annan verklighet, då kommer det inte ta tid fören annat dras in också. Jag åker som sagt på morgon kommer hem på kvällen, men jag tar mig tid på rasten, när jag kommer hem, därför att jag MÅSTE göra det för att överleva. Makthavare på X- Trafik ska inte bestämma över mig om jag ska få ett jobba eller en utbildning, de ska inte bestämma när och om jag får åka buss eller tåg. De ska inte bestämma NÄR jag ska åka. De ska framför allt inte försätta medborgare i et mardrömsliknande situation. Utan buss eller tåg så får vi kyssa jobb och utbildning goodbye.

X-Trafiks ansvariga spelar makthavare som missbrukar sin makt styr och ställer över folks vardag och levnadsbröd. De drar in, medan alla vet att vi borde åka mer kollektivt.

Vad gör X-Trafik åt de klagomål man kontaktar dem med? Absolut ingenting. Första gången ringde jag, fick prata med en Rickard, som tydligen ska vara insatt i de nya bussarna. Det mottagandet var altl annat än serviceinriktad. Senare så skickade jag mail, för ett, inget svar, sedan två… några dagar senare fick ett litet kort och inrepeterat svar att det kommer gå några bussar från min hållplats och ner till Gnarp. Lögner och lögner. Förskönade lögner.

I Slutet av förra veckan så hörde jag ifrån en utav Busschaufförerna, men hur vida det stämmer eller inte det vet jag inte, men han satt snabb bussen in till Sundsvall skulle bli en dubbeldeckare. Det snurrar i mitt huvud. Jag vet inte riktigt hur detta är tänkt. Hur har i så fall X-Trafik tänkt? De drar in hållplatser som förutsätter att folk ska kunna åka buss. Men de sätter in en dubbeldeckare? Hur går den mattematiken ihop?
 
En Facebook grupp har skapat för att visa ogillandet mot X-Trafiks indragningar av busshållplatserna.


Om författaren

Författare:
Annika Brandt

Om artikeln

Publicerad: 28 nov 2015 19:18

Fakta

Region Gävleborg är regional kollektivtrafikmyndighet med ansvar för utveckling av länets kollektivtrafik.

X-trafik handlägger Region Gävleborgs myndighetsuppgifter för kollektivtrafiken i Gävleborgs län. Våra uppgifter är bland annat:att arbeta med strategiska lång- och kortsiktiga planer
att utveckla resmöjligheter och system
att upphandla trafiktjänster av trafikföretag
att planera och samordna trafikutbudet
att utveckla hållplatser och terminaler
att utveckla försäljningskanaler och biljettutbud
att informera om och marknadsföra resmöjligheter och biljetterbjudande föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: