sourze.se

Att släcka bränder!

"Vi måste få in Polisen i skolorna och fritidsgårdarna så att de kan vinna förtroende..."

Jag har under mitt 52-åriga liv haft ett otal, och verkligen varierande, jobb. Allt från diskare, städare och målare till bilackerare, vakt, nattportier, vårdare, arbetsledare, cnc-operatör och mycket mycket mer. Vid vissa av dessa anställningar, när arbetsliedningen brustit, har man kunnat tala om att man hela tiden "släcker bränder", med betydelsen att istället för att förebygga bränder så hinner man endast med att släcka dom som uppkommer.

I Sverige idag är det just vad som pågår, men när man talar om att släcka bränder så är det just ordagrant vad man gör, på olika ensamkommande-flyktingbarns-boenden. Vad ska vi och vad kan vi göra för att komma ur denna situation som faktiskt är ohållbar. Vi måste komma dithän där vi förebygger och kan planera för framtiden istället.

Att tända på ett boende är inte något som gemene man råkar göra bara sådär för att man är missnöjd, det kräver även en viss del av galenskap eller hat för att det ska gå så långt. Om vi utgår från att många av dem som tänder på är unga människor, så kan man undra hur pratat går därhemma om just flyktingar: Pratar föräldrar på ett nedlåtande sätt eller kanske till och med rasistiskt sätt, så är det inte så långt till att ens barn som hör detta faller in i tankesättet.

Vad jag försöker komma fram till är att vi måste börja i låga åldrar att förändra vårt tankesätt om vi ska kunna få en annorlunda framtid, det är bara så. Jag tror inte att man kan övertyga en mordbrännare att ändra tankesyn, men i tidigare år hade man absolut kunnat det. Barn och ungdomar är verkligen mottagliga för sanningar under sin uppväxt, och här skulle polisen kunna spela en viktig roll.

Vi måste få in Polisen i skolorna och fritidsgårdarna så att de kan vinna förtroende hos ungdomarna. Det finns människor från alla världens länder inom polisen och att få en fördel om man är invandrare och polis gör en stor del av jobbet.

Tänk om man som ungdom inte ville göra en kvarterspolis som man ser upp till besviken, tänk så mycket som vore vunnet. Jag vet att dom finns dom där poliserna man kan se upp till och jag vet också att man som ung letar efter olika figurer som man vill göra stolt. Jag har ingen ide om hur man ska göra med dagens galningar som tänder på till höger och vänster, men om någon annan tar hand om dom så kan väl vi andra hjälpas åt så att våra barn överallt ifrån kan få en bra start och känna att hela samhället är just det, ett samhälle som håller ihop och hjälps åt.

Om man är en förälder som inte är närvarande på ett positivt sätt eller försöker göra karriär när barnen behöver en som bäst, ja då kanske de hittar andra att ise upp till och ibland inte så sköna individer. När du skaffar barn, så var en riktigt fantastisk förälder, var med i allt, bry dig om, prata om allt från kärlek till rädslor och Gud vet vad mer, så kanske vi inom en snar framtid, får en förändring.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 06 nov 2015 13:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: