sourze.se
Artikelbild
Fler bilder
Artikelbild
Artikelbild
Artikelbild

Alcazar + Disco = Sant

Efter att under våren ha underhållit göteborgarna på Rondo har sålunda Alcazars kritikerrosade show Disco Defenders letat sig till kungliga huvudstaden.

Alcazar - Disco Defenders
Hamburger Börs. Stockholm.
Spelas torsdag – lördag fram till mitten av december inklusive lördagsmatinéer.

Hamburger Börs (Länk: hamburgerbors.se) är stället där gruppen nu sätter ner sina showpålar och det är ett utmärkt val för en bättre inramning än detta, där giganter som Orup och After Dark uppträtt, är inte fy skam. Börsen ger i mitt tycke Alcazars show en större intimitet då publiken kommer närmare gruppen än vad den gjorde på Rondo.

Showen är i stort sett densamma som i Göteborg även om den nu klassiska discokulan, från vilken gruppen gjorde storstilad entré i Göteborg, av logistiska skäl inte finns med på Börsen. Dessutom har mellansnacken blivit mer tighta, vilket är bra. Men med en grupp som Alcazar, vem bryr sig om mellansnack då publiken kommit för att bli underhållen? Och underhållen blir jag, tillsammans med den övriga premiärpubliken, i den fullsatta Börsen från början till slut.

Det som gör Alcazars musik så framgångsrik är spelglädjen hos medlemmarna som verkligen ger allt för publiken, som förutom utmärkt sång även blir bjuden på mästerliga dans moves från gruppmedlemmar i snygga scenkläder. Men det som jag slås av varje gång jag hör och ser Alcazar är att de verkligen har bra låtsnickare som får till snygga låtar som blodfyller en genre och ger nytt liv till discon. Och vem hittar bättre försvarare av discon än just Alcazar? De får dock se upp så att de inte fastnar helt i genren. Ett utmärkt smakprov på att gruppen faktiskt letar nya genrer och faktiskt hittat rätt med en gång är färska singeln ”Good lovin” men denna nya låt finns inte med i showen och jag saknar den verkligen liksom ”Save my pride”, som är en klassiker men som tyvärr inte fick det erkännande som den borde ha fått. Publiken bjuds dock på ett flertal andra örhängen som ”Singing to heaven”, ”Menage Á Trois” och ”Not a sinner nor a saint”. Den senare i en skön flamenco-version. De avslutande numren är ”Crying at the discoteque” – gruppens genombrottslåt – samt showens absoluta höjdpunkt ”Stay the night”, som är kvällens allra mest lysande nummer. Showen ger dig som publik rysningar och epitetet "More is really more” är en bra sammanfattning av en show som inte bör missas.

(Foto: Mikael Björnfot)
 


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 01 okt 2015 15:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: