sourze.se
Artikelbild

Hon kallade saken för en bok

Det var för några dagar sedan, jag var med om något märkligt, mycket märkligt. Lite så där, förvirrande, spännande och fascinerande

Jag skulle åka buss från en destination till en annan, från start till slut destinationen var den en restid på cirka två timmar. Ja, nu var det inte bussresan i sig som var märklig, utan något på bussen.

Bussen kom, jag klev på. Mycket folk var redan på då jag inte klev på stationen. Ni vet proceduren, dörren öppnas, nästan snubblar in, tar fram kortet, läsaren piper, samtidigt som man säger standardfrasen "Hej" till busschauffören. Man noterar att bussen är full, Jag börjar gå för att hitta någonstans att sitta och trängas hela resan. Det blir att gå längst bak. Jag hatar att sitta långt bak.

Under promenaden bak, så ser jag det vanliga på bussen. Några personer som febrilt knappar på sina telefoner eller surfplattors tangentbord, man måste ju svara inom 30 sekunder, max 1 minut, för tar det längre tid så går ju världen under. En och en annan läser senaste nytt på nätet. Man måste ju hänga med på vad som händer på andra sidan jorden. Sedan så klart har vi den som gör den obligatoriska selfieposen med victory tecknet. Sedan den stackaren som sitter och försöker göra klart den arbetsuppgiften som egentligen borde varit klar innan hen gick hem för dagen...

Men sedan, vad var det jag såg? Jag var tvungen att hejda mig och stannade upp där i gången, vände mig om och började gå tillbaka. En kvinna håller något i händerna, fokuserad blick på föremålet. Ser ut som en konstig bunt med ark. Vid det här laget har andra på bussen noterat det jag har lagt märke till och en samling med resenärer har bildats vid kvinnan. Saken verkade ha hårt omslag, så även baksidan. Mellan de hårda kvadratiska formerna, så fanns det många tunna ark. På dessa ark stod det något skrivet på svenska. En utländsk kvinna kollade längst ner på ena bladet. Men hon fann ingen "översätt från Svenska" länk från google. En annan man ska tydligen bli ersättningsskyldig till kvinnan, ägaren till föremålet, då hon hävdar att han hade sönder föremålet då han försökte scrolla ner sidan, så det där arket lossnade från den ena sidan som bladet satt fast i. Vi var helt fascinerande av detta föremål, kvinnan kollade på oss alla medresenärer som om vi var idioter då hon försökte övertala oss att tro att.denna sak är en gammal teknik. Hon kallade saken för en bok.


Om författaren

Författare:
Annika Brandt

Om artikeln

Publicerad: 11 aug 2015 16:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: