sourze.se

"Matholkarna" orsakar arbetslöshet

Staten och myndigheteena skapar hatet mot sig själva. Man blir förbannad när staten lägger sig i saker de inte har med att göra. Hatet mot er? Ni har er själva att skylla.

Förutom mitt jobb med musiken och skrivandet så jobbar jag inom restaurang. Just nu är jag, precis som många andra, jobbsökare och inskriven i arbetsförmedlingens "jobb och utvecklingsgaranti" programnet och får därav ersättning från Försäkringskassan. Allt frid och fröjd och som det ska.

Jag trivs med att läsa och skrev därför in mig på två sommarkurser på två universitet, Uppsala och Linné. Kurserna e på deltid och menat enbart som extra läsning på sidan om och lyfter inte därav heller CSN stöd/lån. Menar bara kul att läsa, sedan bra att bygga på meriterna. Det är väl en självklarhet att kunna få läsa kurser, de ger ju meriter, och kan ju stärka en möjlighet till jobb, eller hur?

Nej! Inte enligt Svenska staten och myndigheterna! Jag fick, för bara en timme sedan ett tele samtal från min handläggare på arbetsförmedlingen. Det var inte bra! Man får inte läsa kurser(studera), trots att det sker på sidan om. Det är inte tillåtet. Då var jag tvungen att skriva ut mig från programmet, och då försvinner även ersättningen från Försäkringskassan. Så det var bara att meddela Universiteten och avregistrera sig på kurserna! Så just nu är man allt annat än glad. Vad har staten för rätt till att lägga sig i vad man gör på sin fritid? Vad man gör på sidan om sina "plikter" som arbetslös. De har inget med det att göra, så länge som jag sköter de sysslor som jag ska göra till arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och ev. till andra berörda? Staten ska inte lägga sig i så jäkla mycket. Vi håller på går mot att få en maktkontrollerande samhälle. Det vi kallar demokratisamhälle kommer snart vara ett minne blott.

För inte så länge sedan, hörde jag ett namn på institutioner som arbetsförmedlingen m.m. "Matholkar"! Ett mycket korrekt namn, för det är just vad det är. De håller personer lagom nära att komma ut i jobb, men inte längre, för då mister de sitt jobb. Skyddar sitt egna jobb. Aldrig att de gör något för att den arbetssökande ska finna jobb! Ska du hitta jobb så får du göra allt jobb själv. Att inte tillåta studier på sidan om, är ännu ett bevis på statens/myndigheternas svineri.


Om författaren

Författare:
Annika Brandt

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2015 15:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: