sourze.se

Tiggarna

Tiggarna i Sverige har fördubblats på kort tid och finns nu i varje kommun. Det är dags för en lösning som gör det möjligt för romerna att leva och verka i sitt hemland.

Tiggarna i Sverige har fördubblats och finns nu i alla kommuner i Sverige, enligt DN.Politikerna har arbetat för att nå överenskommelser med Rumänien och EU för att försöka nå en lösning som gör det möjligt för de romska tiggarna att leva i sitt land, ta hand om sina barn och få en dräglig tillvaro. Samtidigt har media berättat om vissa byar i Rumänien, där romerna har etablerat sig med lokal tillverkning, deltagit i det politiska livet och haft barnen i utbildning. Det är naturligtvis det bästa alternativet. I Sverige har några fått arbete med att sälja en tidning.

Det finns en hjälporganisation som arbetar för att hjälpa romerna på plats. Jag tror att de flesta svenskar, även de som vanligtvis går förbi tiggarnas pappersmuggar, är beredda att hjälpa romerna till en bättre tillvaro i deras hemland. Det är väl också tiggarnas högsta önskan. Varför kunde inte denna organisation eller någon annan trovärdig organisation placera ut slutna hjälpbössor som har målet att lösa romernas situation med bostäder, skolgång och arbete? Då skulle både givare och mottagare arbeta för att lösa tiggarnas livssituation och samtidigt lösa deras nuvarande förnedring på gator och torg och samtidigt på ett humant sätt lösa det samhällsproblem som uppstått i Sverige med att tiggarna och deras barn far illa i Sverige. Hjälpen ska naturligtvis om möjligt ske i samarbete med Rumänien och EU. Huvudsaken är att misären får en lösning.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 07 maj 2015 17:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: