sourze.se
Måns Zelmerlöw, Foto: Janne Danielsson/SVT

Måns Zelmerlöw, Foto: Janne Danielsson/SVT 

Fler bilder
Caroline Wenngren, Foto: Janne Danielsson/SVT

Caroline Wenngren, Foto: Janne Danielsson/SVT 

Dinah Nah, Foto: Janne Danielsson/SVT

Dinah Nah, Foto: Janne Danielsson/SVT 

Hasse Andersson, Foto: Janne Danielsson/SVT

Hasse Andersson, Foto: Janne Danielsson/SVT 

Tight sista delfinal i Örebro

"I Örebro i morgon gör sju nya bidrag upp om vilka ytterligare två som går vidare direkt till Friends Arena samt vilka som går till andra chansen. Jag tycker tyvärr att kvaliteten i stort har vart lägre än tidigare år. Om det beror på att de ”större” artisterna uteblivit eller om det beror på att låtskrivarna blivit sämre tål att diskutera."

Förra veckan missade jag bägge bidrag som gick vidare direkt till finalen. Att Kristin Amparos ”I see you” var en av dem är en skandal, då hennes bidrag har störst potential att vinna hela rasket. Skräll nummer två var att Isa med ”Don’t stop” gick vidare direkt, ett bidrag som knappt någon hade tippat skulle gå hela vägen. Hennes chanser i finalen är dock minimala. Årets Mello har hittills vart en succé för SVT, antalet tittare och röster har stadigt ökat. En av kanalens största hittar i år har dock vart att engagera programledarduon Sanna och Robin, de går från klarhet till klarhet, tack vare, enligt mig, en professionalitet kombinerat med en uppriktig glädje för genren. Det har vidare vart mycket debatt kring pausakten Filippa Bark, min åsikt som jag redan gav er i min första artikel, är att hon inte hör hemma i mellon. Jag har inget emot henne som person eller hennes humor, men tycker helt enkelt inte att den hör hemma i detta sammanhang. Nej, det bästa hade vart om SVT hade engagerat Helena Bergström eller Sissela Kyle som pausakt, några som går hem i alla läger.

I Örebro i morgon gör sju nya bidrag upp om vilka ytterligare två som går vidare direkt till Friends Arena samt vilka som går till andra chansen. Jag tycker tyvärr att kvaliteten i stort har vart lägre än tidigare år. Om det beror på att de ”större” artisterna uteblivit eller om det beror på att låtskrivarna blivit sämre tål att diskutera.

Mitt stalltips inför morgondagen är att ”Mums-mums” Måns Zelmerlöv går vidare direkt med sin ”Heroes” liksom Hasse ”Kvinnaböske” Andersson med sin klassiska ”Guld och gröna skogar” tack vare Hasses trogna fanskara, dock vill jag flagga för att Caroline Wennergren kan bli en farlig utmanare till Hasse. Dock är det svårt att sia om vilka bidrag som går vidare till andra chansen. Jag hoppas att Caroline Wennergren är en av dem, om, hon inte tar Hasses plats och direktkvalificerar sig. För några år sedan debuterade hon i melodifestivalsammanhang med ”A different kind of love” och det är roligt att hon nu är tillbaka i hetluften med den medryckande ”Black Swan”. Sedan kommer det förmodligen att stå mellan Midnight Boy med ”Don’t say no” och Dinah Nah med ”Make me la la”, den senare en rätt medioker historia. Den tidigare däremot är med sitt retrodriv och sexiga scenframträdande det bidrag som jag helst ser går vidare till andra chansen.

Oavsett hur det går så kommer andra chansen att bli mycket spännande nästa vecka då hela fyra, dvs. hälften av totalt åtta bidrag går vidare till finalen.

Melodifestivalen, TV1, 20:00, Lördag, Örebro
 


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2015 18:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: