sourze.se

Sverigedemokraterna enda vinnaren

När jag studerar partiernas resultat i väljarundersökningarna slår det mig att ett enda beslut av alliansregeringen har förorsakat den nuvarande väljarflykten från allianspartierna.

Det enda beslutet var regeringens beslut att bevilja asylsökande från Syrien permanent uppehållstillstånd. Jag var själv förvånad över detta. För sent har folkpartiet och kristdemokraterna börjat propagera för tillfälliga uppehållstillstånd.

 I den senaste väljarundersökningen redovisar Metro följande siffror : moderaterna 21,8 , centern 6,7 , folkpartiet 4,4 , kristdemokraterna 3,5., miljöpartiet 6,3 , socialdemokraterna 30,1 , vänsterpartiet 5,8 Sverigedemokraterna 19,0.

Som framgår av ovanstående siffror är att Sverigedemokraterna är den enda vinnaren av det permanenta uppehållstillståndet. Det har nästan gått ifatt moderaterna. Det har resulterat att Sverige har blivit extra populärt att söka uppehållstillstånd i och därigenom extra kostnader för svenska staten. Nu klagar man över att övriga EU- länder inte tar emot tillräckligt med asylsökande och att Tyskland och Sverige får bära det tyngsta lasset.


Om författaren

Författare:
Yngve Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 13 feb 2015 18:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: