sourze.se

Vad har tatueringsborttagning och Hollywood gemensamt?

Vad ska man då göra när ens tatueringar med åldern bleks, eller det tar slut med flick- eller pojkvännen och man vill ta bort namnet eller när tatueringen på andra sätt byter skepnad?

Modet kommer och går men en sak består och det är tatueringar. Svenskarna tillhör bland de mest tatuerade i världen och inget verkar hindra denna utveckling. Det finns ett talesätt som heter ”vill man bli fin – så får man lida pin” vilket väl stämmer överens när man tatueras. Men vad ska man då göra när ens tatueringar med åldern bleks, eller det tar slut med flick- eller pojkvännen och man vill ta bort namnet eller när tatueringen på andra sätt byter skepnad? Tidigare var enda sättet att operera bort dessa med fula ärr som resultat. Men nu finns effektiv hjälp att få, tatueringsborttagning med laser är den nya melodin.
Som boende i Stockholm blir man ibland uppmärksammad och nyfiken när det poppar upp nya butiker och salonger. Stockholms Laserklinik (www.stockholmslaserklinik.se) är en nystartad salong på Rörstrandsgatan 28 i Vasastaden, Stockholm. Den drivs av Karin och Karolina, två SAS-flygvärdinnor som håller på att sadla om. De är bägge laserterapeuter med specialisering på tatueringsborttagning och skönhetsbehandlingen Hollywood. De har hållit på sedan i höstas och jag fick nyligen en intervju med dem i deras mysiga salong i ett vintermörkt Stockholm i samband med att jag testade deras Hollywoodbehandling.

-Beskriv hur kunden hittar till er?
-Vi har kontaktat tatueringsföretag i Stockholm och tipsat dem om vår verksamhet men det sprids också via mun till mun, när man rekommenderar sina vänner om våra behandlingar men också via internet.
-Vad är den vanligaste tatuering en kund vill ta bort?
-Oftast är det en tatuering som med åren har blekts eller bytt skepnad men även ex-flick- eller pojkvänsnamn.
-Är alla tatueringar lika lätta att ta bort?
-Nej, tatueringar som går i neonfärger, grönt , turkos och rött är bland de svåraste att ta bort. Det kräver många behandlingar. Modet de senaste åren går mot det mer svarta och är det lättaste att ta bort.
-Hur många behandlingar krävs det för att ta bort en tatuering?
-Det är väldigt svårt och avgöra, det handlar om de faktorer som nämndes ovan men också om storleken på själva tatueringen.
-Gör det ont att ta bort en tatuering?
-Vi kan inte förneka att det inte är en smärtfri behandling. Men många kunder använder sig av en bedövningssalva som man kan stryka på ca en timme innan behandling. Finns att köpa på apoteket. Vi har även en av marknadens mest effektiva kylmaskiner som kyler området vi ska behandla för att minska smärtan och eventuell svullnad. Sedan får kunden självklart vila ut mellan laserimpulserna.
-Vad skiljer er behandlingsmetod från andra på marknaden?
-Vi använder den senaste tekniken med en maskin som är utvecklad i Sverige och som har en så kallad ”fraktionell” handenhet vilket möjliggör precisionsbehandling. Detta gör att läkningsprocessen kommer igång snabbare och risken för eventuella biverkningar minskar.
-Beskriv Hollywoodbehandlingen som jag skall genomgå idag och som ni är ensamma om att erbjuda i Stockholmsområdet?
-Vår tatueringsmaskin har en dubbelfunktion som gör att vi, förutom att vi kan ta bort tatueringar, även kan utföra en speciell ansiktsbehandling med carbon (kol) laser-peeling som är en laserteknik som är mycket populär i USA, därav namnet Hollywood.
-Exakt hur går behandlingen till?
-En medicinsk aktivt kol-lotion appliceras på huden och får torka i cirka 15 minuter. Sedan används en Q-switchad Nd:YAG-laser för att värma och orsaka implosioner av kolpartiklarna i porerna . Totalt tar behandlingen cirka 60 minuter och avslutas med ett serum. Märker jag som terapeut att din hy reagerar med att bli röd så minskar jag bara på intensiteten på impulserna.
-Vilka resultat kan man som kund förvänta sig av denna behandling?
-Först och främst ger den ger huden en föryngring. Då man tar bort döda hudceller känns och upplevs huden som fastare och har en helt ny lyster. Dessutom stimuleras kollagenproduktionen i upp till en månad efter behandlingen vilket ger kunden en förlängd effekt av bara en behandling. Personer med acne får också positiva resultat. Detta pga av att talgproduktionen minskar an dessa behandlingar .
-Hur många behandlingar rekommenderar ni och vilka intervall?
-För bästa effekt rekommenderar vi 3 – 5 behandlingar med 2-3 veckors mellanrum. Sedan kan man underhålla med en behandling i kvartalet för att bibehålla resultatet. Resultaten är emellertid individuella beroende på ålder och hudtyp men även beroende på vilka egna förväntningar man har som kund.

Hur upplevdes och kändes Hollywoodbehandlingen då av mig som kund? Det första man gör är att man tar av sig på överkroppen och sedan lägger man sig ner på en bädd, sedan masseras en speciell kollotionen in på både ansikte och hals. Kollotionen får därefter torka under 15 minuter. Under tiden som den torkar berättar Karin att fler och fler män upptäcker denna behandling, som passar för män som inte har skägg eller mustasch. Dom flesta är ute efter att få mer lyster i sitt ansikte. Hon berättar också att den procentuella andelen behandlingar i nuläget är 50/50 mellan Hollywood- och laserbortagningsbehandlingar. När så kollotionen har torkat så börjar den spännande high-tech behandlingen. Karolina sätter på mig skyddsglasögon och börjar sakta föra lasermunstycket i bestämda rörelser över ansiktet. Det är lite småläskigt i början när man hör och känner hur det sprakar när strålarna reagerar med kolet och imploderar, men jag känner mig i trygga händer och upplever inte behandlingen som smärtsam alls, utan mer som om det kittlar i huden. Efter behandlingen har ansiktet en rodnad, men den lägger sig efter ett par timmar. Det jag upplevde som positivt med behandlingen var att den först och främst gav en fin lyster men jag upplevde även huden som klarare och fastare än vad den varit innan. Jag tyckte mycket om min behandling och kommer med all sannolikhet att återvända och bli ompysslad hos tjejerna på Stockholms laserklinik. 


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 28 dec 2014 13:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: