sourze.se

Nobelfesten och Jimmie Åkesson

"Det är väl inte 'alla människors lika värde' när Jimmy Äkesson har blivit portad från Nobelfesten, han representerar dessutom drygt 13 procent av väljarkåren..."

Det är väl inte "alla människors lika värde" när Jimmy Äkesson har blivit portad från Nobelfesten, han representerar dessutom drygt 13 procent av väljarkåren och nu till och med över 16 procent, enligt senaste Sentio-mätningen. Således tillhör mer än 16 procent av svenska folket kategorin "inte alla människors lika värde".
         
För övrigt, "alla människors lika värde" är ett ganska dimmigt begrepp, som inte har någon resonans i verkligheten. För att gå till ytterligheter: ska man jämföra en hemlös eller tiggare med kungen eller statsministern? Nej, det kan man inte, för så fungerar inte det verkliga livet. Ska man jämföra en vit, svart, röd eller gul människa?, Det kan man inte heller.
       
Sen återstår den springande punkten med "invandrarna", som så vackert ligger i botten med uttrycket "alla människors lika värde". Men hur ska man nu definiera "invandrarna"? Ska man dra alla över en kam och bevilja uppehållstillstånd till alla flyktingar som söker sig till Sverige? Nej, det gör man ju inte. Av det enkla skälet finns flyktingförläggningar med asylboende,där, något krasst uttryckt "agnarna sållas från vetet". Så "alla människors lika värde" fungerar inte där heller och heller inte i det verkliga livet. 


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 15 okt 2014 19:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: