sourze.se
Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker 

Orups intima nostalgitrippar på Börsen

"Orups show Viva la pop på Börsen i Stockholm är rena rama hitkavalkaden och visar på Orups imponerande bredd och låtsnickarglädje."

Orup. Viva la pop!
Hamburger börs. Stockholm.

Orup, eller Thomas Eriksson som hans egentliga namn är, har de flesta människor som hängt med ett tag en relation till på ett eller annat sätt. Från den första kärleken till bittra avslut och avsked har Orup alltid funnits där, uppmuntrande eller tröstande med allt från trallvänliga låtar till utsökta ballader.

Orups show Viva la pop på Börsen i Stockholm (www.hamburgerbors.se/show/orup-viva-la-pop) är rena rama hitkavalkaden och visar på Orups imponerande bredd och låtsnickarglädje. Det märks att Orup är med på noterna och sjunger låtarna som han sjungit så många gånger förr med en inlevelse och glädje som smittar av sig på publiken som flera gånger ställer sig upp och sjunger och dansar med i låtarna. Det som man också slås av när man sitter på parkettplats är hur nära man, som publik, är scenen. Detta skapar en fin, intim känsla som om Orup sjöng i ens eget vardagsrum. Jag tycker också att det var ett genidrag av Orup att ta med den månghövdade orkestern och körtjejerna som är i samklang med Orup från början till start och som under kvällen visar upp sitt breda register.

Orup hade redan från början i intervjuer och i början av konserten gjort klart att han inte är den som lattjar med ord och historier men jag tyckte att det vi fick höra på premiärkvällen lät äkta och precis lagom mycket. Orup sa inledningsvis också att hans ambition var att vi som var där skulle gå hem med ett leende på våra läppar, vilket undertecknad också kan intyga att så skedde.

Det är svårt att ta fram några personliga favoriter då grundmaterialet redan från början är så starkt, men jag har alltid gillat hans ballader. ”Regn hos mig” och det avslutande extranumret ”Från Djursholm till Danvikstull” var, tillsammans med ”Upp över mina öron” och ”Stockholm”, med sitt Pet Shop Boys-driv, mina favoriter under kvällen. Orups njutbara och bombastiska låtfyrverkeri är något som inte får missas i höst.

Orups Viva la pop! ges under hela hösten på Hamburger börs.  


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 05 okt 2014 22:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: