sourze.se
Erik Bengtzboe, förbundsordförande MUF

Erik Bengtzboe, förbundsordförande MUF 

Socialdemokraterna vill krossa unga människors drömmar

"Det är de allra yngsta ungdomarna som behöver största hjälp in till arbetsmarknaden. Tyvärr väljer Socialdemokraterna tillsammans med övriga i oppositionen att höja trösklarna in till arbetsmarknaden för oss unga."

Igår släppte Handelns Utredningsinstitut (HUI) en rapport som bekräftar vad många av oss redan har vetat: att hotell- och restaurangbranschen samt detaljhandeln är stora arbetsgivare för unga. I hotell- och restaurangnäringen är det 33 procent som är i åldern 19-25 år, och motsvarande andel i handeln är det 28 procent. Dessa branscher är till stor del den del av arbetsmarknaden där vi unga gör vår första entré. Tyvärr är det just mot dessa branscher som Socialdemokraternas skattechock slår hårdast. Varför är det just vi unga som ska betala deras massiva bidragsutbyggnad?

Socialdemokraterna vill med kirurgisk precision krossa unga människors drömmar till en egen försörjning. När vi nu ser att hotell- och restaurangbranschen är så pass stor brygga från utanförskap till jobb för oss unga så väljer Socialdemokraterna att dubbla restaurangmomsen. Att göra det dyrare att anställa kommer leda till större ungdomsarbetslöshet för oss unga uppger även HUI.

Vi vill se fler unga i jobb, därför kommer vi inte höja arbetsgivaravgiften för unga, däremot vill vi fortsätta sänka den för de allra yngsta ungdomarna (under 23) för det är där stödet behövs mest. Det är de allra yngsta ungdomarna som behöver största hjälp in till arbetsmarknaden. Tyvärr väljer Socialdemokraterna tillsammans med övriga i oppositionen att höja trösklarna in till arbetsmarknaden för oss unga.

I Alliansens valmanifest finns det 265 punkter för att fler människor ska komma i arbete. Vi avviker aldrig från Arbetslinjen och med åtta år av arbetslinje har gett resultat. Över 300 000 människor fler människor har kommit i arbete jämfört med 2006. Sysselsättningsgraden bland unga har ökat och över 50 000 fler unga är i jobb jämfört med 2006. Detta är bevis för att arbetslinjen behöver fortsätta, vi ska inte avvika till vänster och bidragslinjen. Vi behöver fler människor som kommer till jobb. Inte färre.


Om författaren

Författare:
Erik Bengtzboe

Om artikeln

Publicerad: 10 sep 2014 19:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: