sourze.se

Fel att haussa svenskar i försörjningslopp

Stjärnorna gör sitt yttersta och tömmer sina kroppars resurser. Några dagar senare ska de lanseras som toppkonkurrenter i en ny tävling. Det är pengarna som styr.


DN-galan är över. Glest på läktarna trots intensiv reklam från arrangören och topprestationer av de internationella stjärnorna. Dagen innan hade krönikören Johan Esk erkänt sin kärlek till Mehrat Bahta framför Areba Arigavi efter Bahtas heroiska kamp under EM helt nyligen. Men han passade också på att ifrågasätta Arigavis val att tävla för Sverige. Ekonomiska skäl verkade han stanna vid. Det borde han ha utelämnat. I denna bransch finns det inga idealister. Aktörerna säljer sitt varumärke med olika jippon och reser runt Europa för sin försörjning. EM och VM är ärofyllda medaljer som ger både status och pengar.

DN följer med i cirkusen. Det var väl uppenbart att Arigavi var sliten och ur form. Bahta hade på 5000 meter och Charlotta Fougberg på 3000 meter hinder i EM för några dagar sedan, tömt sina resurser för säsongen. Och Irene Ekelund måste naturligtvis också vara med för publikens skull och för att se och lära (sig förlora?).Emma Green har avslutat säsongen för länge sedan och verkade ointresserad att spela med i jippot. Och snart är det finnkamp.

DN slog på stora reklamtrumman. Loppet på 1500 meter utmålades som en revanschchans för Aragavi och kanske kunde Bahta också blanda sig i leken.

Charlotta låtsades inte ens spela förvånad över att hon var långt ifrån täten under hela sitt lopp. Hon njöt ännu över sitt EM-silver och nästa år skulle hon nog komma ned på vinnarens tider.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 22 aug 2014 16:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: