sourze.se
Erik Bengtzboe, förbudsordförande för MUF

Erik Bengtzboe, förbudsordförande för MUF 

Valet 2014 en folkomröstning om jobben

Valet 2014 är en folkomröstning om arbetslinjen. Vill vi se fler jobb eller färre? Moderata Ungdomsförbundet vill se fler jobb. Vi vill se ytterligare sänkta trösklar in till arbetsmarknaden och korta tiden det tar för unga att få sitt första jobb. Över 250 000 fler jobb har skapats sedan alliansregeringen, och det är bara början. Vi vill fortsätta det jobbet. Målet är att minst fem miljoner människor ska ha ett jobb år 2020.

Det har blivit över en kvarts miljon nya jobb sedan alliansregeringen tillträdde. Det är bara början. ROT avdraget har gjort svarta jobb vita. RUT har öppnat upp för en helt ny bransch i Sverige, som till väldigt stor del hjälper kvinnor bli egna företagare och anställa. Restaurangmomssäkningen har gjort att över 10 000 arbetstillfällen har skapats i hotell- och restaurangbranschen. Den sänkta arbetsgivaravgiften för unga har gjort det enklare för unga människor att ta steget in till ett första jobb.

Många arbetsgivare vill idag inte anställa oss unga på grund av att vi saknar erfarenhet. Detta sätter oss unga i ett moment 22 som vi måste bryta – får vi inget jobb så får vi ingen erfarenhet som krävs för att få ett jobb. För att bryta detta vill vi införa praktik på samtliga program på gymnasiet och att ex-jobb samt projektarbete på universitet ska ske i samarbete med näringslivet, så att kontakter mellan näringsliv och utbildning skapas och knyts.

Oppositionens skattehöjningar i mångmiljardklassen hotar över 20 000 jobb för oss unga. De vill höja kostnaden att anställa oss unga, ett avskaffat RUT kommer rasera branschen som har gjort svarta jobb vita. En höjd restaurangmoms kommer göra att många unga kommer få leta efter ett nytt jobb på grund av att deras arbetsgivare inte har råd med att behålla sin personal. Bara restaurangmomssänkningen i sig har gett över 10 000 jobb. Dessa vill vi behålla.

Sverige har idag högst sysselsättningsgrad och högst arbetskraftsdeltagande i hela EU. Vi är topp när det gäller hur stor andel kvinnor som jobbar och hur många äldre som jobbar. Jämfört med 2006 har över 250 000 fler människor ett jobb att gå till och utanförskapet har minskat med närmare 200 000. Vi sticker ut i Europa, men vi vill nå ännu längre. 


Om författaren

Författare:
Erik Bengtzboe

Om artikeln

Publicerad: 14 aug 2014 06:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: