sourze.se

Apropå pride

Pridefestivalen är kongenial med, och en följd av, den onaturliga verklighet människor lever i.

Under historisk tid har homosapiens arbetat för att anpassa naturen efter sitt gottfinnande. Mänskligheten har sökt trygghet, välfärd och bekvämlighet och utrotat misshagligheter, plöjt upp mark, tämjt djur.

I vår tid har planeten omskapats till en värld där människor och annat biologiskt liv existerar på de villkor vi tillåter. Jorden är inrutad i ekonomiska zoner, mänskligheten är urbaniserad, lever  i välstånd och lider numera mer av välfärdssjukdomar än fattigdom och svält.
Vi äter utan att vara hungriga, dricker utan törst, vi klär oss mer för att göra intryck än för att värma eller skyla oss. Vi får våra engagemang och våra uppfattningar genom media,  motion på gym, och naturen upplever vi förmedlad av TV. Vår mat är processad, ofta genmanipulerad, luften vi andas är bemängd med gifter och vi känner bättre till kändisar än våra grannar - eller våra barn.

I denna artificiella verklighet har ursprungliga drifter och naturliga förhållanden ingen större betydelse längre. Ansvaret för våra liv har övertagits av landstingen. Tänkandet leds in i korrekthet genom informationskampanjer. Rättsuppfattningar är  relativa och våra frustrationer, vårt sökande efter mening och mål, tillfredsställs med shopping och tröstätande. Att också sexualiteten är förvänd i denna förvända värld är pridefestivalerna ett exempel på.


Om författaren

Författare:
Jan Wiberg

Om artikeln

Publicerad: 04 aug 2014 13:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: