sourze.se
Artikelbild

Svensk TV när den är som smutsigast

Den svenska TV-kulturen kännetecknas framförallt av radiotjänst, licensavgifter, tråkiga program och mångfald. Dock verkar det som att ingen riktigt bryr sig längre.

Att TV4 lägger ner sina lokala sändningar är både positivt och negativt. Den positiva aspekten är att reklamen blir mindre men å andra sidan är den negativa biten att kanalens lokala nyhetssändningar försvinner.

Lämnar vi TV4 och tittar på vad vi har kvar så ser det inte ut att vara mycket att hurra för. I det kvartstående träsket återstår det till störst del kommersiella kanaler som dagligen pumpar ut reklam om bland annat alkohol, casino och spel.

Olyckligtvis är dessa kanaler så pass duktiga att de har lyckats baka in intressanta program – allt för att få konsumenten att konsumera mer och mer reklam under avbrotten.

En outforskad del i det hela är dock hur barn påverkas av sådan reklam. Har det blivit naturligt för en 5-åring att veta vad sex, alkohol och beroendeframkallande spel är för något? Det är jag tveksam till.

Däremot handlar det inte bara om reklam. Innehållsmässigt finns det väldigt intressanta program. Bara för att nämna ett populärt sådant så nämner jag Svenska Hollywoodfruar. Maria Montazami, Anna Anka och Gunilla Persson är bara några av karaktörerna. Nyligen har programmet fått ytterligare en skandaldrottning, ingen mindre än porrstjärnan Puma Swede.
Det nya tillskottet är mest känd för sina barnförbjudna aktiviteter och det känns som att hon har provat på det ena och det andra. Förra året släppte hon sin första bok ”Mitt liv som porrstjärna”. Efter boklanseringen gjorde hon andra karriärförsök, bl.a. som pokerspelare i Malta, TV-kock, bloggare och nu hollywoodfru.

Jag vet inte var svensk TV är på väg. Inte nog med att barnen exponeras för alkohol och spel så känns det knappast överraskande att sex blir kanalernas nya ingrediens.
Barn borde få vara barn. I alla fall ett tag till.


Om författaren

Författare:
Daniel Azzopardi

Om artikeln

Publicerad: 29 apr 2014 08:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: