sourze.se
Erik Bengtzboe, förbundsordförande MUF

Erik Bengtzboe, förbundsordförande MUF 

Första halvmiljonen ska vara skattefri!

Snart är det sommar, på riktigt, med värme och sol följer även sommarjobb för många unga. Tyvärr inte för alla. Det är alldeles för många som ställs utanför arbetsmarknaden. För att Sverige ska fortsätta växa måste vi jobba för att fler ska få komma in på arbetsmarknaden, vi måste fortsätta sänka trösklar och kostnader.

Sveriges kommuner och landsting släppte nyligen en rapport som berättade att över 80 000 ungdomar i Sverige under sommaren kommer ha ett jobb att gå till. Det är mer än någonsin och väldigt bra för både den enskilde och samhället. Egna pengar på fickan och mer pengar in till det vi finansierar gemensamt. För att vi ska kunna garantera världens bästa vård, skola och omsorg behöver fler som bidrar till samhället. Klarar vi inte jobben klarar vi inte det gemensamma.

Därför lyfter jag på ögonbrynen när Socialdemokraterna presenterar sina satsningar de vill göra efter valet. Inte ett ord om hur fler människor ska ta sig in på arbetsmarknaden har sagts. När väl Löfven tar bladet från munnen och börjar prata politik finns det inte ett svar på hur jobben ska bli fler eller vilka han ska styra tillsammans med.

Vi sätter jobben främst. Det är den absolut viktigaste frågan för oss och för Sverige. Vi har gjort det billigare att anställa unga, sänkt trösklarna in till arbetsmarknaden så fler kan få plats och gjort det mer lönsamt att arbeta. Vi har gjort väldigt mycket men tyvärr räcker det inte. Vi måste fortsätta jobbet med att göra det billigare och enklare att anställa unga.

Vi vill göra den första intjänade halvmiljonen i livet skattefri så alla får en bra start i livet. Vi vill se en mångfald av arbetsförmedlare så fler arbetsförmedlare växer fram, bland annat specialiserade och naturliga arbetsförmedlare så som fackförbund och branschorganisationer. Vi vill fortsätta göra det enklare och billigare att anställa unga, så fler arbetsgivare vågar chansa att anställa en ung. Det är så vi skapar bättre förutsättningar och lägre trösklar in till arbetsmarknaden. För alla.


Om författaren

Författare:
Erik Bengtzboe

Om artikeln

Publicerad: 29 apr 2014 22:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: