sourze.se
Mina söner!

Mina söner! 

Sverige, var god dröj!

Vi är inte idag vad vi en gång varit, men vi ska min själ dit igen, i den mån det går när resten av världen förändras åt andra hållet.

Jag sa redan som ung att jag aldrig skulle behöva säga som dom gamla sa: "Det var bättre förr." Jag skulle minsann inte stå och säga dom orden, utan som modern människa och medveten om allt som händer i världen, skulle jag absolut kunna påverka det mesta, och se till att mina barn fick ärva något bra. Vi har ju ändå något som inte kommer att försvinna, yttrandfriheten, tänke jag. Förstod bara inte då att det betyder att någon måste lyssna om det ska vara värt något.

Stod i receptionen på mitt jobb inatt och hade en lång diskussion med en grekisk kvinna om att hon hade blivit lurad av en taxichaufför. Att det fick gå till så i Sverige fick jag tyvärr säga ja till. Det är nämligen väldigt konstiga regler som gör att turister blir rent ut sagt rånade och de vet om det men kan inget göra. Jag skäms då jag vet hur det var förr, att allt hade en logik, ja nästan allt, förlåt Olof Palme, men när du gick med på att ta bort tjänstemannaansvaret 1974 så gjorde du något väldigt tokigt och återigen får solen ha sina fläckar. Vi förlorade lite av vår oskuld på korsningen Sveavägen-Tunnelgatan den där kvällen. 

Då fanns det en tanke bakom det mesta och vi lurades inte att köpa schampo som avfettade håret så kraftigt att vi tvingades medhandla även balsam, nej du då räckte det med en flaska Timotej och håret blev lika fantastiskt som på blondinen i reklamfilmen. Köpte man en Opel så visste man att den skulle rosta i skärmarna innan någon annan bil rostade av samma årsmodell och volvo 142 hade oftast en skruvmejsel instoppad sidofönstret för att vevan gav sig, det var så, det var bra och det fungerade.

Ingen politiker hade kommit undan med Nuon-affären och sedan inte dykt upp på KU-förhör. Till och med så sent som 1989 fick i alla fall Carl Lidbom "veta hut" och det kändes faktiskt riktigt svenskt. Nu står vi här, med underliga icke försvarade beslut som ingen ska stå till svars för, en taxirörelse som rånar folk som just kommit för första gången till vårt vackra land, ungdomar som om de klarar grundskolan oftast skriver med papper och penna så sällan att det knappt går att tyda, läkare som ändrar yrkesbana innan de knappt börjat arbeta på grund av hur arbetsförhållandena ser ut, vinstintressen på de platser i samhället där vi måste kräva hög kvalite men får just motsatsen, som t ex åldrevård och skola. Jag kan inget annat än tänka på Hasse och Tages fantastiska låt som måste betyda att de tänkte som jag redan då.

Kan det vara så att varje generation går genom detta? Hör för guds skull på denna låt om ni missat den. 

Länk: youtube.com

Angus mitt i natten.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 22 apr 2014 09:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: