sourze.se

Kvinnor mer självsäkra dejtare

"Den senaste undersökningen gjord av matchmaking-sidan eDarling fann att kvinnor är överlägset mer självsäkra i deras inställning till dating än män."

Den senaste undersökningen gjord av matchmaking-sidan eDarling fann att kvinnor är överlägset mer självsäkra i deras inställning till dating än män. Hela 71 procent av de tillfrågade kvinnorna ansåg sig vara den som har övertaget när det gäller utfallet av en dejt. De har även ett mycket högre självförtroende än män, där siffran var 43 procent, när det kommer till att avge ett gott första intryck.

När det kommer till att ta dejtingen till nästa nivå, så är kvinnor uppenbart mer dominanta: 71 procent av de tillfrågade kvinnorna kände att det var vanligen de som avgjorde om mer skulle komma ut ur en dejt eller ej. Mäns sämre självförtroende när det kommer till dejting blev uppenbar med enbart 43 procent som dömde sig själva vara beslutstagaren när det kom till dejtens utfall.

Studien, där 820 Skandinaviska medlemmar deltog, visar att kvinnor även känner sig avsevärt mer försäkrade om sin förmåga att göra ett bra första intryck på män, med hela 87 procent som var övertygade om just detta. Mäns självförtroende när det kom till att ge ett positivt första intryck var å andra sidan lägre, med bara 72 procent av männen som ansåg sig framgångsrika inom detta område.

Så, hur kan denna skillnad i dating-självförtroende förklaras? Dr. Wiebke Neberich, ansvarig för studien, säger ”Män tar vanligtvis det första steget när det kommer till dejting, vilket ger kvinnor makten att bestämma om något tas längre. Då män även ofta tenderar att överskatta en kvinnas intresse, så upplever de jämförelsevis mer avvisningar. Kvinnor kan vara kräsna när de väljer en partner, av biologiska och sociologiska anledningar, så de har ofta övertaget i detta stadie av relationen. Detta skulle kunna vara den främsta förklaringen för det större självförtroendet som vi kan se hos kvinnor i undersökningen”.

Om undersökningen: 574 kvinnor (medelålder: 51 år) och 246 män (medelålder: 47) från Skandinavien.

Källa: eDarling


Om författaren

Författare:
Lisa Davidsson

Om artikeln

Publicerad: 26 mar 2014 10:52

Fakta

Om eDarling
eDarling.se är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling sätter nya kvalitetsnormer på marknaden när det kommer till användarupplevelse, matchning, service och säkerhet. eDarling som nu finns i 19 länder och med över 13 miljoner användare är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009. föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: