sourze.se

Kents nya - La Belle Epoque

"Vi kan säga som det är: jag är som vanligt avundsjuk på att jag inte skrivit låten och det är väl nog bra betyg till detta pärlband av underbara låtar Kent gett oss och fortsätter leverera."

"Jag är handen som håller flaggan
Jag är ficktjuven på centralen
Jag är bomben på terminalerna
i väskan som lämnats kvar"


Kent är antagligen det enda band som kan trycka en cd idag och göra någon vinst på den. De dristar sig till att släppa plattan på LP också. Jag undra varje gång om Joakims Bergs tid som låt skrivare är slut. Men tiden är inte ute än. De flesta kommentarer jag läst om singelsläppet nu är antingen att det är en bra text, eller att det inte är en bra text, men jag tycker nog att även om de kanske inte utvecklas musikaliskt, så förvaltar de åtminståne sitt kentsound bra.

Jag hade inte tänkt skriva något om låten, "La Belle Epoque". Jag tycker väl att de får uppmärksamhet så det räcker ändå. Men efter att låten gått i min skalle, vare sig jag lyssnar på den eller inte, så tycker jag att det är på sin plats att säga att de gör inte mig besviken. Jag störde mig lite på det som jag kallar bottensynten i början. Jag tyckte den förstörde rytmen i låten, men efter ett gäng lyssningar så försvann min irritation. Jag är ju en sån som plockar ner "harmisar" och text för att sitta och provspela och analysera själv. Joakim berg sjunger unisont med sig själv eller, ja, åtminstone hörs det tydligt och det ger tyngd åt texten.

Vi kan säga som det är: jag är som vanligt avundsjuk på att jag inte skrivit låten och det är väl nog bra betyg till detta pärlband av underbara låtar Kent gett oss och fortsätter leverera.

La Belle Epoque


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 14 mar 2014 09:56

Fakta

#kent La Belle Epoque föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: