sourze.se

Internationella kvinnodagen blev ett blodbad

Det jag vet är att Internationella Kvinnodagen den 8 mars 2014 kommer minnas med glädje, sorg, men framförallt ilska.

Den 8 mars var i helgen. En dag som varje år fylls med kärlek, gemenskap och bred representation, en dag där kvinnor får totalt fokus i media, där vi får prata om våra upplevelser, erfarenheter och står upp för vad vi tror på, något vi tycker borde vara en självklarhet varje dag, att kvinnor får lika mycket uppmärksamhet som män i media.

Att vi får fokus bara en dag om året, det är skamligt. Media borde ta ansvar för att bredda sin representation. Kvinnliga journalister, skribenter, krönikörer etc ska inte behöva få kämpa för att få plats. De ska kunna få lika mycket makt att kunna få tala för sin sak. Media har mycket att förändra och mycket att hämta från den feministiska rörelsen.

Tyvärr så kunde inte ens männen hålla borta sina åsikter om kvinnodagen. De var bara tvungna att säga sitt för att bekräfta att en sådan här dag inte är nödvändig, hur usla vi kvinnor är som har åsikter, att vi är fula, att vi ska vara i köket, i sovrummet, att vi är svaga etc. Detta är sådant som vi ständigt får läsa och höra när vi yttrar oss. Våldtäktshot är inte heller ovanligt att få i sin mailbox på facebook, kommentarsfält eller på andra sociala medier.

Det är så otroligt skrämmande att få hot och förklaringar om att kvinnors åsikter inte betyder något. Sitter jag exempelvis och förklarar hur förtryckande det är att inte få höras, så kommer en storm att jag bara klagar. Att det jag säger är något som inte stämmer, jag ljuger för att verkligheten ser annorlunda ut.

Det finns till och med dem som vill mörda feminister för att vi står upp för rättvisa. Är det demokrati när vi inte ens kan gå på våra egna gator utan att nazister springer fram och ska försöka morda de som står upp för medmänsklighet? Är det okej att tysta människor genom knivhugg? Varför är media så himla dåliga på att uppmärksamma detta brott? Att kalla det "bråk" är att förminska det politiska våldet som är medvetet. Det är medvetet genomtänkt för att störa den allmäna ordningen och splittra människor.

Turkiska polisen försökte motarbeta kvinnor när de demonstrerade på gatorna i Istanbul. De försökte motarbeta dem med batonger och slag. De ansåg att kvinnor, de ska veta att de inte är värda att få leva. Likadant var det i Palestina där gränspolisen försökte motarbeta kvinnorna när de demonstrerade vid muren. 

Att nazister åker ner till Ukraina för att träna till sig bästa kunskapen om hur man bäst mördar människor för att tysta, det är så absurt att jag inte ens kan tänka mig varför de gör så här. Varför har de så mycket hat inom sig att de vill döda för att vinna en "kamp"? Det är något som man kan grubbla på i evigheter. Det jag vet är att internationella kvinnodagen den 8 mars 2014 kommer minnas med glädje, sorg, men framförallt ilska.

När ska vi få en regering som aktivt jobbar för öppenhet och mot nazism, rasism, HBT-fobi, funkfobi etc? När ska vi  inse att våld, hat och oro inte leder till ett enat Sverige? Minskad invandring skapar inte fler jobb, hjälper inte att flyktingar får pressas tillbaka till döden och noll frihet bland annat.

När ska vi få en partiledare som säger: "Människors liv är viktigare än att stoppa dem vid gräsen. Låt oss höja våra röster för ett öpnnare Sverige. För det är vi värda" 


Om författaren

Författare:
Sandra Ackefjord

Om artikeln

Publicerad: 11 mar 2014 10:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: