sourze.se

Byt huvudort i min kommun - den är helt fel!

Min kommun är nog inte ensam om sitt problem, dålig service och fel ort som huvudort, men det sägs att man ska prata om det som ligger en närmast.

Jag bor i Nordanstig kommun, en liten kommun mellan Hudiksvall och Sundsvall. I sig är själva platsen inte dum, snarare ganska så perfekt - om det inte vore för vissa saker. För det första, huvudorten i kommunen, Bergsjö, den ligger totalt fel för att kommunen ska kunna gynnas. Vad finns i Bergsjö? En halvdan Ica som inte kan bli bättre, ett så kallat bibliotek, en lekskola för politikerna, och sedan lite smått och gott. Ja just det ja, höll på att glömma det viktigaste: Systembolaget!

Saken är den att den bästa servicen, den får man när man lämnar kommunen. Jag trodde att en kommun ville ha kvar innevånarna inom kommunen. Som igår exempelvis, jag kom på att jag hade slut på medicin, och jag var tvungen att ta mig till ett apotek. Tack vare att det var lördag så var det inget apotek öppet inne i Bergsjö. Då var man tvungen att åka in till Sundsvalls kommun. Nu var visserligen min medicin inte livsviktig, men det lär väl vara andra som har betydligt viktigare mediciner, och det kan vara lätt gjort att glömma under en stressig vecka. Jag skulle vilja kalla stängda apotek för en hälsorisk.

Vad är det mer som Bergsjö inte har? Ingen bensinmack, inget tåg, ingen E4. Så mycket saknas! Att Bergsjö en gång i tiden varit rätt ställe att ha som huvudort, det kan jag förstå. Men nu? Tiderna förändras, då borde även kommunen göra det.

Byt huvudort till Gnarp! Där finns allt som behövs för att kommunen ska kunna utvecklas. Två bra bensinmackar, E4:an runt knuten, tåg som stannar, skola, en Ica som borde kunna växa. Flytta huvudorten dit, flytta det nödvändigaste dit, men politikerna kan stanna kvar i Bergsjö, så slipper vi dem så nära inpå. De gör ändå så lite. 


Om författaren

Författare:
Annika Brandt

Om artikeln

Publicerad: 09 mar 2014 11:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: