sourze.se

Tyvärr har vi nog bara sett toppen på ett isberg

"Dopingjakten har hållit på i cirka tjugo år och kontrollerna blir bättre och bättre och att de blir ifrågasatta av svenska landslaget är bara trams."

Nicklas Bäckström blir den som äntligen fått fokus på hur dopingen inom ishocken ser ut .Att han åkte fast är inte så konstigt han är dopad, punkt slut, och jag tycker att sverige borde bli av med sin silvermedalj. Laget bör starffas kollektivt . Dopingjakten har hållit på i cirka tjugo år och kontrollerna blir bättre och bättre och att de blir ifrågasatta av svenska landslaget är bara trams.

Jag fick personligen upp ögonen för hockydoping när jag själv spelade på 80-talet och det var på amatörnivå. Redan då började spelare inse att man kunde ta prestationshöjande medel, det vill säga droga upp sig så att man kunde träna som attan. En vän till mig ökade sin muskelmassa över bicepsen på några veckor och när han drack sprit på det så förvandlades han till en galning. Det blir så: börjar en, så följer andra efter och det är tragiskt.

Nicklas Bäckströms karrier är nog tyvärr slut nu. Att psykiskt ställa om nu blir nog väldigt svårt. Han har blivit den som förstört för alla oss hockeyspelare. Om ni ser på en ishockeyspelare idag, så ser de ut som muskelbyggare. Om ni tittar på en spelare som Pelle Lindberg från 80-talet, som tragiskt dog i en bilolycka, så kan man se att han hade en helt vanlig kropp, lite mage och så vidare. Så kan man inte se ut idag. Ishockeyspelare idag är så vältränade att det nästa är löjligt och allt detta började på 80-talet när man började mäta underhuds fett på spelare. Spelarna skulle vara kroppsbyggare, snabba som spriters och förhopningsvis kunna hantera puck.

All toppidrott är fylld med försök till doping, så när nu Nicklas Bäckström åkt fast, kommer vi start att få se en lång rad ishockeyspelare som fastnar i samma fälla.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 24 feb 2014 10:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: