sourze.se
Ellen Benediktson på SVT Play

Ellen Benediktson på SVT Play 

Vilken skräll i årets Melodifestivals första delfinal!

Den okända fröken Benediktson gled rakt ut ur TV-rutorna in i det svenska folkets hjärtan. En fantastisk ny sångerska tillsammans med en helt enkelt kanonbra låt... men måste vi stå ut med Nour som programledare i sex veckor till!!

Det var ett tag sedan jag brydde mig om Melodifestivalen och det var ett tag sedan jag recenserade tävlingen här på Sourze. Jag måste säga att kvällens startfält var imponerande och inte alls lika dåligt som Expressens Anders Nunstedt och Aftonbladets Markus Larsson gav sken av i deras diverse skriverier under de senaste dagarna. Jag hade förväntat mig en katastrofdeltävling, men istället fick jag se en av de bästa deltävlingarna på länge...  bortsett från programledarna. Låt mig skriva om bidragen först och återkomma till programledarna längre fram.

Kvällens bästa låt var Ellen Benediktsons ”Songbird”. Den okända fröken Benediktson gled rakt ut ur TV-rutorna in i det svenska folkets hjärtan. En fantastisk ny sångerska tillsammans med  en helt enkelt kanonbra låt. Vilken skräll! Jag förutspår att detta bidrag hamnar högt i finalen i Globen och om den vinner den svenska Melodifestivalen 2014 har Sverige stor chans i den stora finalen i Köpenhamn. Men jag vill tillägga att Ellen Benediktson påminner lite om Cecilia Vennersten, sångerska på 80-talet, som fick en jättehit i Melodifestivalen med ”Det vackraste jag vet”. Man kan bara hoppas nu att Ellen Benediktsons skivbolag ser till att hon inte blir samma typ av ”one hit wonder” som Vennersten blev.

Att Yohio fick sin revansch var förväntat och han förtjänade att gå till Globen. Det var en bra låt. Vad mer kan man säga om Yohio? Jo! Att killen är född till att bli artist. Han ser ut som en popstjärna, han beter sig som en popstjärna och han ÄR EN POPSTJÄRNA . Dessutom har han ett mycket duktiga gäng från musikbranschens medarbetare på skivbolaget Ninetone i Sundsvall bakom sig. Yohio är onekligen här för att stanna.

Mahan Moin gjorde en helt okej show – en duktig artist, men kunde knappast konkurera med Yohio, Elena Papparazou & company. Kommer man till Melodifestivalen som helt okänd artist måste man ha en låt som Ellen Benediktson’s ”Songbird”, eller ”Anna Bergendahls ”This is my life” eller ”Jan Johanssens ”Se på Mig” för att kunna konkurrera mot de stora kända artisterna.

Linus Svenning gjorde ett bra framträdande av en av Fredrik Kempes mer mediokra låtar,   ”Bröder”,  men frågan är om Melodifestivaen är rätt plats att hylla ett död syskon på. Bra menat, men ingen höjdare för Melodifestivalen, även om jag tror han kommer att kunna turnera i Sverige i sommar på grund av detta framträdande i kväll. Men som sagt så var detta definitivt inte bland Fredrik Kempes bästa.

Elisa Lindström är vår nya dansbandsdrottning. En mycket duktig artist och hon hade en mycket bra låt som påminde lite om Lotta Engbergs ”100 procent” (Melodifestivalen 1988) En bra Bobby Ljunggren-låt och det var lite synd att den inte klarade sig till andra chansen. Men hon ska inte vara ledsen – det går bra för Elisa och hon är , precis som Yohio, här för att stanna.

Alvaro Estrella var en bra artist, den typ som jobbar sig upp i branschen och inte tar allting för givet. Men han behöver återkomma nästa år. Det var någonting jag gillade om den killen.

Sylvester Schlegels bidrag kan jag inte kommentera mer än att säga att den sa mig ingenting.

Däremot, Elena Papparazous låt var bra. Hon kommer troligen till Globen. Förresten, en av låtskrivarna bakom detta bidrag, Henrik Wikström, upptäcktes 1988 av ingen annan än undertecknad. Det återstår att se om bidraget når Globen. Bara Elena inte slutar som stackars Charlotte Perelli, som vann hela den internationella tävlingen, och några år senare floppade med ”Hero”. Risken finns att Elena Papparazou möter samma öde. Hoppas inte det.

Och nu till den personen som irriterade mig mest i kväll. Om jag hade kunnat stoppa min hand genom TV-rutan och ta tag i henne och skaka till henne hade jag gärna gjort det. Jag syftar på den URTRÅKIGA URTRISTA Nour El Rafai! Kan inte någon på SVT tala om för henne att hon INTE är ett dugg rolig? När hon presenterade bidragen lät det som om hon var nyhetsreporter i krigets ´Syrien. Såg ni vilket allvarligt ansiktsutryck hon hade. Bottennapp Nour! Men å andra sidan är det inte otänkbart att SVT vill reta upp svenska folket. Hon bör gå kurs hos min advokats hustru som skulle kunna lära henne att le och se gladare ut! Jösses – måste vi stå ut med Nour i sex veckor? Gudbevare oss!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 01 feb 2014 22:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: