sourze.se

Mennen med hjärnbrist

Mennen hette en herrparfym i fjärran 1960-tal. Vi Menn var en samtida populär herr- och motortidning i Norge.

Här hemma hade vi Fibban, gamla socialistiska Folket i Bild/ Kulturfront, som efter konkurs och omgörning efter Playboys recept hade hyfsad framgång ända tills nätpornografin utbröt på Internet på 1990-talet. Några av våra vanligaste motor- eller biltidningar jobbar också i viss mån med lättklädda damer. Vackert hull säljer.

Varför erfordras dessa damer på förstasidan för att män ska få en köpreflex? Visst väcker mjuk avklädd hud reflexer, men köp av damen eller tidningen, nej tack, där går gränsen. Dessa tidskrifter läser man hos frisören, eller? Min frisör har blivit pryd och gömt dom på hyllan under bordsskivan. På bordet finns istället Illustrerad Vetenskap och Teknikhistoria. Helt egalt för mig. Kanske en generationsfråga.

Förströelselitteratur kan bli förstörelselitteratur vid missbruk. Visst tål en normal person några snygga tjejer på ett mittuppslag. En glänsande röd 400-hästars Ferrari eller en Maserati Quattroporte Biturbo på helsida i sin motortidning. Att jämföra och drömma om vid färd i den ägandes Saaben eller Volvon. Eller referat skrivna av pigga unga män som klättrat i Mount Everest eller U2.

Det mindre nyttiga för adrenalinstinna män är kanske krigsskildringarna och vapentesterna som förekommer i herrtidningar. Varför skall vapentester och krigsmyter existera utanför den militära sfären? Förströelse som lätt övergår i förstörelse. Män är känsliga, lite korkade organismer som omedelbart lämnar kontoret och hoppar i marschkängorna vid minsta antydan om att en fiende börjat skramla med vapen. Så klampar dessa lättmanipulerade horder iväg mot sin undergång under ledning av Herr Han som skriker högst och har ett par guldknappar på axelklaffen.

Se på Syrien, Mellanösterns högst utvecklade stat. Dom blev osams, som så ofta shiamuslimer och sunnimuslimer. Dessutom väckte president Al Assad mycket ont blod. Han borde störtas, till förmån för islamismen tyckte dom som inte krävde demokrati. Plötsligt var man tre fraktioner som slogs på liv och död med ryska vapen och Saudiarabiska pengar. Nu har man lyckats förvandla nästan varenda stad till ruiner. Dödat någon miljon människor, krossat en miljon familjer och schasat någon miljon i landsflykt. Utan den minsta jävla anledning. Helt i onödan.

Sådant levererar Vi Menn. Vi Skapelsens Herrar. Intelligensian, hannar i blomman av sin ålder. Utan beställning. Vi klampar bara iväg dit "ledaren" pekar med sitt blodiga pekfinger. 


Om författaren

Författare:
Lennart Lundwall

Om artikeln

Publicerad: 09 jan 2014 18:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: