sourze.se
Fler bilder
Artikelbild

Tack Sourze, nu ger jag ut min första bok!

"Utan den träning jag fått att skriva noveller, debattartiklar och till och med en följetong på Sourze, så hade jag inte fått publicera min roman, "En krog måste du alltid lämna", som släpps nu i december."

Tack Sourze!

Utan den träning jag fått att skriva noveller, debattartiklar och till och med en följetong på Sourze, så hade jag inte fått publicera min roman, "En krog måste du alltid lämna", som släpps nu i december. Som kock måste man byta krog ofta för att kunna lära sig någonting, helst arbeta med de bästa. Det är detsamma med skrivandet, man måste träna och träna, lära av misstagen, komma igen och göra det bättre, försvara sina ståndpunkter, men också ta till sig andras synpunkter och handlingar, inte falla för modenycker, men ändå ständigt förnya sig.

Året är 1951, huvudpersonen Olof får jantelagen med modersmjölken. Jobb i fabrik är vad som väntar, men han lyckas bryta sig fri och tar jobb som kockelev i Webers kök på Grand. Här tycks framtiden ljus och vägen till framgång spikrak – men så träder klassamhället in och visar obarmhärtigt att en 15-årig grabb från arbetarklassen knappast har någonting gratis att hämta. När en olycka sätter stopp för vidare avancemang försöker Olof försörja sig genom att sälja böcker till unga idrottsmän och –kvinnor. Han turnerar i en risig förkrigsbil, bor på sjaskiga hotell och till och med i tält och lär känna samhällets avigsidor. Trots det hägrar hoppet där, tanken på att något nytt kanske väntar vid nästa vägskäl.

“Ett angeläget och allmängiltigt dokument om en tid och klassresa, ett samhälle och en människa i förvandling”.(Förlaget Axplock) 


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2013 16:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Nyckelord
Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: