sourze.se
Foto: Flickr/goteborg.com (CC 2.0)

Foto: Flickr/goteborg.com (CC 2.0) 

Priset 5 i 12 till en uppviglare?

"Men nu inställer sig frågan, om han rappat om att dunka Fredrik Reinfeldt gul och blå eller någon av de andra partiledarna, hade han då fått priset?"

Idag ska priset 5 i 12 delas ut i Sveriges Riksdag. Vinnaren är Timbuktu alias Jason Diakité. Motiveringen till hans utnämning lyder: "Han har visat i ord och toner stort artisteri, förenat med personligt engagemang  i samhällsfrågor och även genom konkret handling gjort humanitära insatser."
       
Men nu inställer sig frågan, om han rappat om att dunka Fredrik Reinfeldt gul och blå eller någon av de andra partiledarna, hade han då fått priset? Nu är det ju Jimmy Åkesson (partiledaren för det tredje största partiet) som skall dunkas gul och blå.
       
Jag begriper givetvis att det inte är något allvar i att sätta hotelsen i verket, men är det inte bevis på dåligt omdöme att rappa om att dunka någon gul och blå, oavsett vilken personen är, eller vilken partitillhöriget personen ifråga har.

I vilket fall som helst ,så tycker jag inte det stämmer överens med motiveringarna om att "genom konkret handling gjort humanitära insatser". I stället tycker jag det är snudd på uppvigling om att rappa om att dunka någon gul och blå. 
       
Vidare kan man också tycka att det är bevis på dåligt omdömde att utse en sådan person till vinnare av priset 5 i 12.  


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 04 dec 2013 09:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: