sourze.se

Bra att Sourze överlever!

"Jag har alltid gjort gällande att Sourze är ett framtida koncept, och det faktum att tidningen överlever i den stenhårda medieklimat som råder i Sverige just nu, är rena beviset på att tidningen har en framtid."

För en tid sedan gick Sourzes chefredaktör Carl Olof Schlyter ut med nyheten om att Sourze riskerade nedläggning. Nu har han meddelat att tidningen lyckas överleva, och nyheten kommer som en mycket trevlig överraskning. Sourze är en tidning som skrivs av vanligt folk, inte av yrkesjournalister, vilket betyder att ämnen som upptas här berör vanligt folk, ibland mycket mer än det som skrivs av yrkesjournalisterna. Det förekommer ingen sensationslystnad i Sourze då det inte finns något behov av lösnummerförsäljning. Den största anledning till varför man bör läsa och skriva i tidningen Sourze är det faktum att den ger utrymme till den “lille mannen”,  som onekligen utgör den största delen av befolkningen.

Det har skrivits mycket på Sourze sedan dess grundande i början på 00 talet, och flera Sourzare har gått vidare till karriärer inom svensk media. Sourze har fungerat som en bra plattform för skribenter att testa sina  skrivförmågor. Mäktiga chefredaktörer och nyhetschefer har smygläst Sourze i letandet efter nya talanger. Det har även funnits en och annan dåre som skrivit på Sourze, och det är bara bra – till och med dårarnas röster behöver höras och var annars skulle de kunna höras?

Jag har alltid gjort gällande att Sourze är ett framtida koncept, och det faktum att tidningen överlever i den stenhårda medieklimat som råder i Sverige just nu, är rena beviset på att tidningen har en framtid. Därför uppmanar jag alla som vill att deras röster skall höras i mediebruset att skriva i Sourze, men framför allt rekommenderar jag att alla läser Sourze – man kanske lär sig en och annan sak som man inte lär sig i traditionella medier.
 


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 04 dec 2013 12:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: