sourze.se

Invandrarna ska rädda oss uttröttade svenskar

"Det är oerhört positivt att det finns så många från främmande land som vill komma hit till Sverige och hjälpa oss svenskar när vi nu går på knäna. Därför är det helt obegripligt att det finns folk som protesterar mot dom som kommer hit."

Det har kommit glädjande siffror från arbetsmarknaden, nämligen att allt fler personer med utländsk bakgrund har fått jobb. Inget kan vara mer positivt för oss utarbetade svenskar. Här behövs det nämligen nya, fräscha krafter som kan hugga tag i den svenska verkligheten. Helt klart att vi svenskar befinner oss nära utmattning. I 200 år har vi jobbat som galningar med en massa stora projekt. Att bygga hela järnvägsnätet var en oerhört prestation. Och så har vi byggt en otrolig massa hus så att vi nu bor som kungar och mår som prinsar. Och vi har avverkat en oerhörd massa skog som vi sålt till höga priser. Men den stora prestationen har vi gjort på landet: det har varit ett riktigt bautajobb att stenröja alla dessa åkrar så att vi har kunnat odla vår råg och potatis. När man ser alla dessa stenmurar och –rösen så förstår man vilka storverk som uträttats på landsbygden.

Men alla dessa kraftansträngningar under 18- och 1900-talet gör att vi nu går på knäna. Man kan också se hur det gått med det svenska tennisundret från 1900-talet. Med Björn Borg och Mats Wilander gjorde vi en sista kraftansträngning för att hålla världsklass. Men 2000-talets svenska tennisspelare orkar inte mycket. De är så trötta att de bara kan slå kärringslag och med dom vinner man inte mot tennisvärldens matadorer. Nej, det är läge för oss svenskar att ta det lugnt under 2000-talet så att vi kan komma tillbaka under 2100-talet med nya fräscha krafter.

Det är oerhört positivt att det finns så många från främmande land som vill komma hit till Sverige och hjälpa oss svenskar när vi nu går på knäna. Därför är det helt obegripligt att det finns folk som protesterar mot dom som kommer hit. Den sista tiden har det förts ännu en debatt om invandrarna, men den debatten kan vi lämna därhän. Dom så kallade rasisterna måste hänföras till den 1 procent av svenska folket som är psykopater, dvs 90 000. Vad man ska göra med dom kan man fråga sig. Möjligen kan man göra som Lars Ekborg föreslog i en monolog för längesen beträffande ”stockholmsdjävlar, gammalt folk, kärringar över 40 år, lappdjävlar, hottentotter, finndjävlar, folk som ligger på lasarett, raggare, zigenare och mopedister”, dvs bunta ihop dom och slå ihjäl dom. Det tycker jag nu är i magstarkaste laget, men nåt måste vi göra.

Jag är alltså mycket positiv till invandringen. Jag tror att den är räddningen för oss. För ett tag sen var jag på Folktandvården för att kolla upp gaddarna. Tandläkaren, ja, hon kom från Iran och var hur bra som helst och talade nästan felfri svenska. Och sen skulle jag till tandhygienisten. ”Nu är det din tur Lennart!”, och hon var lika svart i skinnet som jag svart i själen. Men hon sken som solen över Nigeria eller varifrån hon nu kom. Det var en riktigt tuffing som rensade rent ordentligt i käften. Men efteråt kände jag jag mig varm både till kropp och själ. Det kommer att gå bra för Sverige i framtiden nu när det finns folk från fjärran land som ställer upp för oss trötta svenskar. Här finns det mycket att fixa och dona. 


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 03 dec 2013 14:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: