sourze.se

Döende i TV 3:s nöjesprogram

Akademiska sjukhuset i Uppsala tjänade pengar genom att släppa in TV3:s filmare. Det får inte hända igen. Någonstans.

Maciej Zaremba berättar i DN en makaber historia om en man som filmades för TV-serien ”Sjukhuset” när han var döende. 300 000 tittare såg detta avsnitt, bland annat den döde herr K:s grannar. K:s anhöriga var inte tillfrågade och reagerade starkt. Mannen hade ett dygn kvar att leva när han filmades. Scenerna med herr K repriserades gång på gång i TV3 och kan också ses på webben.

2011 konstaterade JO att Landstinget bröt mot sekretessbestämmelserna när de släppte in TV3 på akuten. Med stöd av Centrum för Rättvisa stämmer de Landstinget för brott mot sekretesslagen. Landstinget anser att tingsrätten ska godkänna den hantering som staten genom JO har funnit olaglig.

Landstinget svarade inte på Maciej Zarembas frågor. inte ens vem som betalar för landstingets ombud. Det är TV3:s entreprenör ett riskbolag med säte i Finland.

Läs Zarembas artikel, den kommer att bli klassisk.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 26 nov 2013 09:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: