sourze.se

Öppet brev till statsministern!

Det finns så lite som är säkert idag att jag skulle vilja ta tillfället i akt att klargöra i alla fall en sak herr statsminister.

Käre Fredrik!

I dagar som dessa finns det så ofantligt mycket som är osäkert. Ta t ex matchen nu, som avgjorde Sveriges icke deltagande i fotbolls-VM. Hur många hade inte dragit slutsatsen att Sverige såklart skulle gå vidare? Det var ju självklart tyckte man. Men lika klart som jag hejade på Sverige, ja, lika klart satte jag Portugal som vinare när jag satsade en hundring på tre matchers resultat och blev en tusenlapp rikare. Människor i detta land drar snabbt helt bestämt slutsatser, som nästan blir lika självklara och sanna som bibelcitat, jag menar vem tvivlar på att Moses delade ett hav? Inte så många tänker du, och det är precis det jag menar.

Jag hör på folk på stan, och i annan mingelmiljö, att man dragit slutsatsen att det snabbt ökande antal arbetare som skadas i restaurankök, jämfört med tidigare siffror, bestämt skulle bero på skattemyndigheternas krav på att restaurangerna numera ska ha liggare där varje anställd skriver in när de kommer och när de går och om kontroll görs där man kan påvisa att någon arbetar som inte ska, bötfälls restaurangen med 10 000 kronor, allt detta för att förhindra att svart arbetskraft ska användas där. Det är ju inte säkert att de svartarbetande som skadade sig förut jobbar vitt idag och därav dessa siffror, möjligt är det, men alls icke säkert. Alltså dras här nästan fram en sanning utan helt klart vetande.

Vidare säger man i folkmun att det minskade behovet av fängelseplatser som resulterar i stängning av vissa fängelser skulle bero på att polisen numera inte klarar av att lösa brott i den omfattning man tidigare gjort, trots alla miljoner du gett dom. Konstigt, det kan ju finnas helt andra anledningar, men här drar man en slutsats som en sanning precis hur som helst.

Sist men inte minst påstår man att de fantastiska skattesänkningar du gett oss löntagare skulle ligga till grund för att sjukvården idag går på knäna, eller som någon sa: "människor dör!".   Åja, nu ska vi väl ända ta det lite lugnt, för inte skulle väl en statsminister ge oss löntagare skattelättnader om det kostade människoliv heller, det är ju helt barrockt. Det vore som att påstå att ordet solidaritet finns under bokstaven "U" i svenska ordlistan som "Utgående ord", med andra ord skulle väl inte svenska arbetare vara så lättflörtade eftersom vi givetvis alla kan bli sjuka och med all säkerhet ska bli gamla. Nej, solidariska är vi väl ändå måste jag nog påstå, annars skulle man ju kunna tro att om guld kastas till folk som är friska och arbetar så sviker vi gärna alla andra och ett val vore vunnet. Men såklart är det inte så utan jag antar givetvis att du har fler kaniner i din trollkarlshatt och de kommer fram så småningom. Sen kan vi alltid hoppas att inte fler dör under tiden. Din kalender är säkert fullbokad, så vi väntar om än med spänning. Men kan du klargöra en sak för mig, Fredrik, och för många andra, och samtidigt klargöra att du verkligen tror på allas väl i detta långa vackra land? Min egentliga fråga, som många ligger sömnlösa för, är, och detta vill jag ha svar på endast för att alla ska veta att sanning, det talar du i alla fall: vet du något om dessa stora rutnät som målas upp på våran himmel av flygplan med jämna mellanrum? Vissa kallar dom Chemtrails, andra vet inte riktigt vad det är, men jag vill bara veta om Sveriges statsminister med handen på hjärtat och folkets väl och ve i tanke kan säga att du inget vet, eller att du vet, men det är inget farligt?

Gör oss lugna i denna fråga så att inte folk drar sina drastiska slutsatser så tokigt som det kan bli. Bara ett svar, Fredrik, och jag tror människor här i landet kommer att förstå varför du regerat innan nästa val.

Med vänliga hälsningar

The ”Monsanto Protection Act” som signerades av Barack Obama i april i år ger Monsanto juridisk immunitet mot all kritik och ekonomiska krav för skador som företaget orsakar.

PS. Tänk dig för nu, Fredrik, om du fått löfte av någon som du kanske inte riktigt vet om du kan lita på, för det kommer inte att utgå någon ersättning ser det ut som.DS


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 20 nov 2013 09:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: