sourze.se
Foto: Flickr/Calciostreaming (CC 2.0)

Foto: Flickr/Calciostreaming (CC 2.0) 

Bryt ihop och kom igen, Sverige

I klubbarna råder kapitalismens hårda lag. Stjärnorna köps upp och försvinner. Men landslaget kan förnya utan tvång och behålla de bästa.

När man misslyckats att nå sina mål så är det bara att bryta ihop och komma igen. Portugal var mer homogent. Ett lag med fler världstjärnor mot ett lag i en lägre division. Bara Zlatan, Mikael Lustig och Isaksson håller jämbördig klass. Hamrén bör vara kvar. Han skälls ut som klubbtränare, men han har som landslagstränare en fördel: I klubbarna köps de bästa spelarna upp av de lag som är rikare. Det gäller på alla nivåer. I Falkenberg jublades det när outsiderlaget gick upp i allsvenskan. Dagen efter försvann succétränaren och de bästa spelarna till högre löner. Talangfabriken Brommapojkarna bransskattas årligen på de bästa. De och Falkenberg får i stället lyfta fram nya unga talanger till A-laget.

Hamrén och landslaget har en fördel: där vill alla vara med. Lönen betalas av rika klubbar och ägare från arabiska multimiljonärer till industrimagnater. Alla välbetalda spelare vill vara med i landslaget och vinna titlar. Hamrén kan behålla de bästa och förnya med unga talanger. Sjuttonåringarna blev nyligen trea i deras VM. Det finns stora talanger bland P21-landslaget. John Guidetti gjorde positiv comeback igår.

Bygg nytt och bygg upp Hamrén!


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 20 nov 2013 13:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: