sourze.se
Foto: Flickr/Germàn Saavedra R. (CC 2.0)

Foto: Flickr/Germàn Saavedra R. (CC 2.0) 

Statens lösa järnvägsspår

Sveriges tätast trafikerade sträcka står praktiskt taget stilla. Folk kommer inte till jobbet och inte hem.

Trafiken mellan Stockholms central och södra station, en sträcka på några hundra meter stod helt stilla igår. Idag kunde två av de fyra spåren kunna användas för några tåg i timmen. Folk kommer inte till jobbat, fastnar på järnvägsstationerna och det blir allmänt kaos i trafiken.

Spåren mellan Stockholm C och Södra utgör den så kallade getingmidjan. Här passerar all trafik från södra Sverige och en god del av Stockholms läns förorter till Stockholm. Det är landets mest trafikerade spår. Larmet kom redan i somras från facket. Rälsen låg lös på sina ställen, sades det.

Man talar nu om eftersatt underhåll och att de aktuella spåren ligger för åtgärd i planeringen. Som lekman undrar man varför inte Banverkeet ryckte ut redan i somras för att förhindra det kaos som nu har uppstått.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 13 nov 2013 19:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: