sourze.se

Fler borde gå med händerna i fickorna

"Det var alltså full fräs på livet i Stockholm. Alla har nåt på gång från morgon till kväll. Jag såg inte en enda som hade händerna i fickorna och såg avspänd ut."

Jag har just varit i Stockholm för att kolla in affärslivet. Det mådde bra. Jag gick runt i alla de stora kända affärerna som NK, HM, Åhléns och PUB. Det var liv och rörelse överallt. Alla såg så glada och nöjda ut. Och alla hade en eller två kassar som de bara på. Helt klart var att deras mål var att fylla på sina förråd av ägodelar. Om de sen kommer till användning i nån större utsträckning är väl lite tveksamt och spelar mindre roll. Huvudsaken är att man trivs med livet. Jag trivs också med livet. Jag bar inte på en endaste kasse. Jag avskyr att bära på kassar. Jag vill gå med händerna i fickorna och känna mig som en fri människa.

När jag tröttnat på affärerna så gick jag ner till Drottninggatan för att studera stadslivet. Där var det precis som på landet förr i tiden, ett "jämnt spring mellan stuan och laggån". Den ende som stod stilla var Wasim Sajjad. Han stod där med en skylt med reklam för hårklippning. Dan efter kunde man läsa om honom i DN. Han kommer från Pakistan och jobbar 6 tim om dan. Det där ser ut att vara ett enkelt jobb som kanske t o m jag skulle klara av. Fast man vet aldrig.

Det var alltså full fräs på livet i Stockholm. Alla har nåt på gång från morgon till kväll. Jag såg inte en enda som hade händerna i fickorna och såg avspänd ut. Helt klart är jag en naturbegåvning på det området. Bläddrar man vidare i DN kan man läsa om den tropiska orkanen på Filippinerna. Där har man inte heller en lugn stund. Bara elände. Inte mycket vi kan göra åt det. Möjligen gå in på HM och köpa saker tillverkade i det senaste katastroflandet. Det enda jag gör är att skänka 4 kr om dan till UNHCR. Och fortsätter att gå med händerna i fickorna och låtsas som om det är vackert väder i tillvaron. Överallt.
 


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 12 nov 2013 11:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: