sourze.se
Artikelbild

En av de yngsta redan etablerad

En av Sveriges absolut yngsta författare har gett ut sin debutroman. Efter den färgstarka diktsamlingen "Anton The Poet" är Anton Yoseph tillbaka med sitt allra första skönlitterära verk.

Det var redan under våren 2012 som Anton Yoseph debuterade med sin prosadiktsamling Anton The Poet - Från konflikt till försoning. Idag, över ett år senare har han fått sin roman Nakenbilder släppt vid en ålder av blott 20 år. Romanen är en känslosam skildring av ett traumatiskt sinnestillstånd som gräver fram skuldkänslorna där de sitter som allra djupast ingraverade. Yoseph målar upp en potentiell framtid där vi möter en tillvaro som visar sig vara långt bortom räddning. Landet han gestaltar kan ses som ett fantasiland där huvudkaraktären själv sitter fängslad medan resten av världen tittar på. Var Yosephs roll i berättelsen tar vid är relativt oklart, men det är tydligt att det är en han förutspår något som vi andra är lite för trångtsynta för att kunna se. Titeln, som i sig är en metafor, ger nog de allra flesta en tankeställare som refererar till en nakenchock, men så är inte det egentliga fallet då Nakenbilder endast är en metafor gestaltad av Yoseph själv. Kanske har det något att göra med hur han klär av sig inför den publik som är hans läsare?

Trots att Anton Yoseph bokdebuterade med Anton The Poet under början på 2012,  har han varit aktiv betydligt längre än så. Redan för flera år sedan publicerade Yoseph sina dikter i bloggar och tidskrifter vilket på grund av hans unga ålder kom att leda till att han blev ett utropstecken inom poesikretsar runtom i Sverige. Det var under peudonymet Anton The Poet som han först började uppmärksammas, ett namn som faktiskt har hängt med Yoseph ända sedan den tidiga ungdomen. Med att därefter ha släppt två böcker som fått fina recensioner av såväl litteraturkritiker som journalister tyder på att Anton trots sin unga ålder kommit långt och vid en ålder på endast 20 år redan kan kalla sig för etablerad. Nakenbilder är utgiven på Antons eget förlag, någonting som blir allt vanligare idag, då alltfler författare väljer att göra uppror mot de svindlande bokförlagen. Hur många böcker som säljs får framtiden utvisa och hur många som hittils har sålts vet ingen annan än Anton själv. Nakenbilder, samt den förra boken, Anton The Poet, finns båda att beställa i alla onlinebokhandlar samtitigt som de vanliga bokhandlarna är villiga ta hem den till ett aningen dyrare pris.

Att den andra romanen hunnit släppas är inget som sätter stopp för framtida bokprojekt. . Anton har redan fler böcker i tankarna och bok nummer tre är i skrivandets stund så gott som klar. Vad den kommer handla får dock framtiden utvisa. 


Om författaren

Författare:
Alexander Cadeau

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2013 09:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: