sourze.se

Visst går det att tjäna pengar på texter

Många skribenter och numera författare, som var med från början, förknippar fortfarande Sourze med de publiceringsmöjligheter Sourze erbjöd. Man betalade för att publiceras, priser utdelades, texter värderades, vinnare utsågs. Man kan säga att alla former av texter ingår i Sourzes varumärke.

Sourze har liksom många andra nättidningar och debattsajter problem. Jag har länge funderat kring dem, eftersom jag skriver flitigt, både debattartiklar, noveller och romaner. Det var inte främst debattlustan som förde mig till Sourze, utan möjligheten att publicera noveller och romaner. En av mina romaner gick som följetong och första kapitlet i ”En krog måste du alltid lämna” (Den ges ut i december), ”Köksmästare Webers audiens” publicerades tidigt på Sourze.

Många skribenter och numera författare, som var med från början, förknippar fortfarande Sourze med de publiceringsmöjligheter Sourze erbjöd. Man betalade för att publiceras, priser utdelades, texter värderades, vinnare utsågs.. Man kan säga att alla former av texter ingår i Sorzes varumärke.

Flera möjligheter att öka intäkterna för utgivarna har introducerats. Fler och flera utgivare introducerar plustjänster, det vill säga läsarna får betala extra för vissa texter.

Jag tror möjligheterna för Sourze överlevnad finns här. Antalet människor som vill publicera sina noveller, dikter och romaner ökar ständigt. Kanske dessa blivande författare är villiga att betala en slant för att bli publicerade om chansen finns till priser och del av intäkter som Sourze kan få in på texter som läsarna betalar för i form av plustjänster.

Jag vet inte om det är genomförbart men Sourze har aldrig bangat för att pröva nya vägar. Vad tycker ni, förläggare, ägare och läsare?


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 05 nov 2013 00:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: