sourze.se
Foto: Flickr/kenny_lex (CC 2.0)

Foto: Flickr/kenny_lex (CC 2.0) 

De likgiltiga ska rädda världen

Folk har sedan länge tröttnat på att demonstrera. Det leder aldrig till nåt positivt. I stället blir det bara en massa bråk. Men det är förstås det en del vill ha.

Det finns de som säger att alla måste engagera sig och demonstrera mot orättvisorna här i världen. Men det är en mycket dålig taktik. Jag har länge tyckt att det är nåt lurt med demonstrationer. Och nu har jag fått medhåll av Göran Greider som tror att det är de likgiltiga som kommer att rädda världen. Och det är vad man kan hoppas på. För demonstrationer är ett otyg. Jämnt ska man demonstrera MOT något. Det är en himla skillnad mot att demonstrera FÖR något.

Man kan ju se hur det gick till i förra valrörelsen. Det gick dåligt för Mona Sahlin och Lars Ohly. Och det berodde helt på att de hade dille på att gräla med sverigedemokraterna. Nej likgiltighet är den bästa medicinen. Svenskarna är av naturen inte invandrarfientliga och vill inte höra det där tjatet ständigt och jämnt. SD ska i stället bemötas med tystnad. Som det nu var så skyndade sig en massa så kallade antirasister, diverse vänsterfolk och en massa bråkmakare genast till för att gräla, och det är precis vad SD vill. Nej, tystnad även från pressen skulle göra susen och Sverigedemokraterna mycket besvikna.

Nej, det är ute med demonstrationer. De leder nästan aldrig till något positivt. Det var annat för i tiden innan välfärden var utbyggd. Då fanns det en massa orättvisor att åtgärda. Bättre bostäder, bättre skolor, bättre sjukvård och längre fritid. Ja, då kunde man samla massor av folk. Inte undra på att det är så glest i förstamajtågen nu för tiden. Folk är ute och motionerar i stället.

Det är de likgiltiga som regerar här i Sverige. Och det är så det ska vara. Folk vill ha lugn och ro och inte en massa bråk. Dock gör pressen vad den kan för att hitta missförhållanden och förstora upp dom till det orimliga. Man har förlorat alla proportioner. Jämfört med hur det var för 50 år sedan i Sverige så lever vi i rena paradiset. Om folk hade vett att begripa det och inte klaga helt i onödan. De som lever bäst här i landet är minimalisterna, de slipper köa i Ullared.

Ser man ut över världen så förekommer det en massa demonstrationer. Men där är det också katastrofer. Den arabiska våren var ett riktigt fiasko. Man demonstrerade mot envåldshärskarna, men hade inget konkret att komma med i stället. Vad fick man i stället för Mubarak? Jo, en riktig soppa. Teokratier har ingen framtid, i varje fall ingen positiv. Men det är deras problem. Vi i Sverige kan njuta av vår likgiltighet. Att gå ut och demonstrera är ju ändå bara ett spel för gallerierna - och det har vi tröttnat på.
 


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 24 okt 2013 12:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: