sourze.se

När ska DN åter få ett debattforum?

"Det är svårt för intresserade och engagerade samhällsmedborgare att komma till tals. Newsmill har ständigt sommarstäng, Sourze kommer uppenbart att läggas ned. Det enda välfungerande forumet för debatt är Svenska Dagbladets debattsida."

Näringsminister Annie Lööf skriver idag på DN.Debatt om en proposition hon avser lägga. Som minister har hon regeringen, som riksdagsledamot folkförsamlingen och som centerledare hela medlemskåren som forum för sin debattlusta. Slutligen kan hon när som helst kalla till presskonferens och få ut sitt budskap under förutsättning att hennes budskap bedöms som publiceringsbart.
Inlägget är ett typiskt inslag i det forum som tidningen kallar DN.Debatt. Flertalet som får komma till tals i DN har liknande förutsättningar som Annie Lööf att komma till tals. Det är ledare för stora organisationer eller lobbyister som publiceras. DN har inte haft något debattforum de senaste tjugo åren. Den tidigare redaktören för sidan, Mats Bergstrand deklarerade öppet att sidan inte var ett debattforum utan en sida som styrde debatten i landet. Den skulle innehålla riksnyheter för att publiceras.

Det är svårt för intresserade och engagerade samhällsmedborgare att komma till tals. Newsmill har ständigt sommarstäng, Sourze kommer uppenbart att läggas ned. Det enda välfungerande forumet för debatt är Svenska Dagbladets debattsida.

Peter Wolodarski skulle göra ett starkt bidrag till demokratin inför de samhällsförändringar som sker om DN åter skulle få ett debattforum värt namnet.

Nuvarande debattklimat och möjligheter att komma till tals gör det än mera angeläget att Sourze kan räddas.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2013 10:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: