sourze.se
Billy Butt

Billy Butt 

Billy Butt: "Därför måste Sourze räddas"

Det är dags att samlas och arbeta för att Sveriges mest öppna forum för åsikter skall räddas. Sourze har alltid varit ett framtidens koncept och mediesamhället behöver en plats där den enskilde har möjligheten att lämna sina åsikter i en redaktionell tidning, istället för att vandra omkring i åsikternas ”vilda västern-världar” som Facebook, Twitter, med mera.

Nyheten om att Sourze riskerar läggas ned borde engagera alla som haft nytta av tidningen genom åren sedan 2001. Det är dags att samlas och arbeta för att Sveriges mest öppna forum för åsikter skall räddas. Sourze har alltid varit ett framtidens koncept och mediesamhället behöver en plats där den enskilde har möjligheten att lämna sina åsikter i en redaktionell tidning, istället för att vandra omkring i åsikternas ”vilda västern-världar” som Facebook, Twitter, med mera.

Det finns en hel del framgångsrika journalister som använt Sourze som en språngbreda i sina mediekarriärer. Den mest kända är SVT:s Belinda Olsson som varit redaktör på tidningen i början av sin journalistkarriär. En och annan kvällstidningsskribent har också fötts på Sourze. Vad sägs om Anna Ekelund, som efter att Aftonbladets chefredaktör läste två av hennes artiklar på Sourze, fick börja som kolumnist på Nordens största tidning med omedelbar verkan? Mediefolk som Kalle Dixelius och Ann Söderlund har jobbat som chefredaktörer på Sourze innan de gick vidare i sina karriärer. En annan som haft en framgångsrik karriär är undersökande journalisten Ali Fegan som arbetat på Uppdrag Granskning, och som är reportern som intervjuade en kardinal som sade att han inte trodde att Förintelsen av judarna någonsin ägde rum i Nazityskland. Dörrvakten Fadde Darwich och hans före detta flickvän Linda Rosing har använt Sourze för att få ut sina åsikter - hur bisarra de än ibland varit!

Det finns många exempel. Ni som läser Sourze vet vad jag menar. Alla - från intelligenta skribenter till rena idioter - har fått skriva på Sourze, vilket talar för att tidningen stått för demokrati i högsta grad.

Den som borde engagera sig mest för att rädda Sourze är Kung Carl XVI Gustaf som, efter tsunamikatastrofen, när han ville skriva ett budskap till svenska folket, valde Sourze som en av tidningarna att publicera sin artikel i.

Alltså är vi många före detta Sourzare som bör engagera oss. Det har funnits alla möjliga slags Sourzare genom åren. De flesta har varit intressanta personer och nästan alla har varit hyggliga, men en och annan har varit provocerande och några få har varit skitjobbiga. Jag ska inte nämna dem vid namn – de vet vilka de är. Men även de bör nu stötta Sourze, för om tidningen tvingas läggas ned förlorar inte bara seriösa skribenter och läsare, men även gnällspikarna ett forum att uttrycka sina åsikter på.

Därför uppmanar jag alla som haft nytta av tidningen sedan 2001 att samlas nu kring vår gamle kompis Sourze, och göra vad vi kan för att tidningen ska kunna fortsätta leva ut den framtida medievision som vi alla trott på när vi engagerat oss i Sourze.seBilly Butt

f.d. musikproducent 


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 17 sep 2013 11:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: